Hlavní obsah

Dostal jsem přihrávky jako na zlatém podnose, glosoval jablonecký Tecl dva góly do sítě Brna

Jablonec

Na podzim vstřelil pouze dva góly v lize, ale tři úvodní jarní kola mu vyšla dokonale. Fotbalový útočník Stanislav Tecl skóroval čtyřikrát od poloviny února do konce měsíce a hlavně jeho zásluhou nasbíral Jablonec v Synot lize šest bodů. A co víc - severočeský tým pokaždé zaznamenal minimálně dvě branky v jednom zápase: s Jihlavou 2:0, v Liberci 2:3 a s Brnem 3:0. „Je to hezký pocit,“ usmívá se Tecl, který dvěma brankami zařídil výhru nad Zbrojovkou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor dvou jabloneckých gólů proti Brnu Stanislav Tecl.

Článek
Fotogalerie

Jak hodně si užíváte střeleckého probuzení?

Je to příjemné, ale hlavně jsem rád, že jsme už dvakrát vyhráli. Pro nás je důležité, abychom sbírali body a dotáhli se blíž k čelu tabulky, které nám na podzim hodně uteklo.

Na první gól proti Brnu vám nahrával Matěj Hybš, který přišel před pár dny do Jablonce ze Sparty.

Myslím, že Matěj zvládl zápas skvělým způsobem. Jeho přítomnost na hřišti je znát a určitě nám dál hodně pomůže.

Čím to, že jste v únoru chytil takovou střeleckou formu?

V duelu s Brnem jsem měl šance nachystané jako na zlatém podnose. Klukům za to patří velká poklona. Tři jarní zápasy jsou ale hrozně málo na nějakou velkou spokojenost. Až podobné výkony dokážu zopakovat i v dalších kolech, pak budu věřit, že je to dobré (úsměv).

Takže vidíte v jablonecké hře pořád rezervy?

Domnívám se, že jsme nepodali úplně optimální výkon. Máme ještě na víc, než předvádíme. Už v přípravě se nám dařilo a je na nás, abychom to dokázali přenést do zápasů. Chceme vyhrát každé nejbližší utkání včetně domácího poháru. Ve čtvrtek nás čeká první čtvrtfinále v Praze proti Dukle, které bude klíčové s výhledem do odvety.

Reklama