Hlavní obsah

Už si uvědomujeme, že hrajeme o záchranu, přiznal příbramský Pilík

Příbram

S kapitánskou páskou se příbramskému Tomáši Pilíkovi nedaří. Excelentnímu exekutorovi standardních situací to do brány nepadá a šance zahazují i jeho spoluhráči. Sobotní výkon týmu v záchranářském duelu s Bohemians 1905 byl tristní a zápas skončil bez branek.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Útočník Příbrami Tomáš Pilík v souboji s Milanem Havlem z Bohemians 1905 v zápase 19. kolo fotbalové Synot ligy.

Článek

Třetí jarní zápas a teprve první bod. Není to málo na mužstvo, které bylo po podzimu v klidném středu tabulky a v minulé sezóně hrálo o evroské poháry?

Na to, že jsme hráli dva zápasy doma, se Slováckem a Bohemkou, to je hodně špatná bilance.

Navíc jste ve třech zápasech nedali ani gól. Neděsí vás to?

To je na všem úplně to nejhorší, až děsivé.

Kde se ztratila ofenzívní síla Příbrami?

Je fakt, že jsme na podzim nějaké góly dali. Myslím si, že dopředu tu sílu máme pořád, ale chybí přesné zakončení. Se Slováckem jsme si vytvořili hodně šancí, ale branku nedali. Smůla. Jenže s Bohemkou jsme si ty šance nevytvořili. A pokud nedáme gól, nemůžeme chtít tři body.

Čím si to vysvětlujete?

Je to o balónech, jak a kolik jich dostaneme dopředu, a jak s nimi naložíme. S Bohemkou jsme se v první půli schovávali, málo jsme chtěli hrát. I když se to po změně stran trochu zlepšilo, výsledek byl stejný. Gól jsme nedali.

Nemohla na vás padnout psychická deka po smolném utkání se Slováckem, které jste měli vyhrát rozdílem třídy, ale jediný inkasovaný gól rozhodl o vaší porážce?

To bych neřekl, o dece nemůže být řeč. V týdnu jsme se s klukama o tom smolném zápase bavili. Byli jsme pozitivní, fotbal hrajeme nějakou dobu a víme, že takové zápasy čas od času přijdou. Jste lepší, máte šance, ale gól nedáte a nakonec prohrajete. Jindy nestojí výkon za nic, a přesto máte tři body. Ale proti Bohemce to prostě bylo z naší strany špatné.

Trénujete vůbec zakončení?

Věnujeme se mu opravdu hodně a v tréninku nám to tam padá. Nevím, proč to neumíme přenést do zápasu. Musíme se hodně zlepšit.

Nestraší vás boj o záchranu?

Nestraší, ale dobře si uvědomujeme, že o ni už hrajeme. Mít po dvou domácích zápasech v tabulce pravdy mínus pět bodů, to je hodně špatné. Minimálně jedno utkání jsme měli zvládnout na tři body.

Co s tím budete dělat?

Teď jedeme do Plzně, pak nás čeká doma Liberec. To jsou hodně kvalitní soupeři. Budeme to mít těžké, ale budeme se rvát. Věřím, že tu střeleckou smůlu zlomíme.

Reklama

Související témata: