Hlavní obsah

Řepka: Nechci žádné pompézní přivítání

Karel FeltSport.czPrávo

Poslední zápas v dresu West Hamu čeká v pondělí večer obránce anglického West Hamu Tomáše Řepku. Řízný zadák se po osmi letech vrací do kádru pražské Sparty, zatím ale neví, kdy se k týmu připojí. "Mám tu ještě pár věcí na zařizování. Možná poletím za Spartou rovnou do Španělska," říká Řepka v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Tomáš Řepka

Článek

V pondělí večer nastoupíte naposledy za West Ham a pak se vracíte do Sparty. Už máte sbaleno? Mám a nebyl to problém. Víc než půl roku bydlím v hotelu, takže se mi všechno vešlo do dvou tašek.

Váš Bentley ale určitě ne. Ten necháte v Anglii? Kdepak, zamiloval jsem si ho. Přijel pro něj kamarád. Naloží ho a odveze do Prahy. Je to fanoušek Sparty, takže se mi o něj dobře postará.

Vím, že neberete změny dresu příliš citově, ale přeci... Necítíte nostalgii? Přiznám se, že ano. Pořád jsem si to nepřipouštěl. Vždyť jdu domů. Po osmi letech do Sparty, kterou mám rád a hlavně za rodinou, která mi moc chyběla. Ve West Hamu jsem prožil čtyři a půl roku. Zažil jsem tu časy dobré, ale i zlé. Byl jsem vlastně jediný z klíčových hráčů, který tu po sestupu zůstal a pomáhal klubu vnáv ratu do Premier League. Tohle si fanoušci pamatují a ocení. Na mne osobně to také dolehlo. Jsem na měkko. O to víc se chci v pondělí rozloučit co nejlepším výkonem a vítězstvím nad Fulhamem.

Se spoluhráči jste se rozloučil?V neděli jsme měli poslední trénink, tak mě kluci zvrhli na zem. Oslava nebyla nijak bouřlivá, vždyť v pondělí nás čeká důležitý zápas.

Jak váš odchod nesou fanoušci? Ti to nesou ještě hůř. Přemlouvají mě, abych si to rozmyslel. Je to krásné, příjemné a dojemné, ale já už chci domů.

Ve Florencii to bylo také takové? Odešel jsem ze dne na den, rozlučka nebyla. Později jsem se dozvěděl, že fanoušci nosili k domu, kde jsme bydleli, květiny, šály a vlajky.

Přiletíte v úterý do Prahy? Fakt nevím, mám tu ještě pár věcí na zařizování. Možná poletím za Spartou rovnou do Španělska. Hlavně nechci žádné pompézní přivítání. Spartě jdu pomoci, a když se to podaří a budu pro mužstvo přínosem, ať to fanoušci ocení v hledišti. Hlavně ať nás podrží při zápasech. Čeká nás hodně těžký úkol, vrátit se do špičky a pohárové Evropy.

Reklama

Související témata: