Hlavní obsah

Proč po druhé žluté nevyloučil? Kontroverzní výkon sudího Lercha posoudí komise

Velmi negativní reakce sklízel po sobotním ligovém utkání mezi Olomoucí a Plzní za svůj výkon rozhodčí Ondřej Lerch. Z opakovaných záběrů vyplývalo, že se dopustil celé řady chyb. Nicméně nejkontroverznějším momentem se stala situace z 67. minuty, kdy Lerch zřejmě udělil druhou žlutou kartu Martinu Hálovi, který tak měl být vyloučen. V zápise o utkání však byla karta připsána Michalu Vepřekovi. Výkony sudího se bude zabývat komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR na nejbližším zasedání.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Rozhodčí Ondřej Lerch (vlevo) a Jakub Petr z Olomouce při utkání s Plzní.

Článek

"Z mého osobního pohledu i následných dílčích konzultací s některými členy komise rozhodčích jsem usoudila, že žlutá karta byla zjevně udělena hráči Hálovi," uvedla v dnešním prohlášení předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková.

"V zápisu o utkání je toto uvedeno jinak, a proto komise vyzve Ondřeje Lercha k dodatečnému vysvětlení. Na nejbližším zasedání celou situaci vyhodnotí a zaujme k ní odpovídající stanovisko," dodala.

Sporné situaci předcházelo vyloučení olomouckého stopera Uroše Radakoviče. Následně k Lerchovi přiběhl kapitán Vepřek a také Hála, který si sudího přitáhl za rameno.

Lerch se na něj otočil s rozzlobeným výrazem a vytáhl žlutou kartu, která by pro Hálu byla už druhou v utkání. Sudí ho však nevyloučil a do zápisu uvedl, že žlutou kartu dostal vedle stojící Vepřek. Plzeň vyhrála 1:0 a pojistila si vedení v lize.

Reklama

Související témata: