Hlavní obsah

Nejdelší výjezd v sezóně střídá nejkratší, Juliska ovšem Spartě nevoní

Praha

Čtyři dny po slavném postupu do osmifinále Evropské ligy se fotbalisté pražské Sparty vracejí na domácí scénu. Zatímco mise do Krasnodaru pro ně byla nejdelším výjezdem sezóny, na Duklu to mají ke všem soupeřům nejblíže. Juliska jim ovšem v poslední době vůbec nevoní, ztrácejí tady body i naděje na titul. Dohrávka 19. ligového kola Dukla - Sparta se hraje dnes od 18:00, přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Martin Frýdek (vlevo) a Albiach Néstor z Dukly během podzimního utkání.

Článek

Letenští sice v dosavadních 11 zápasech v samostatné české lize s Duklou ztratili body jen čtyřikrát (3 remízy a prohra), na Julisce se však musejí mít na pozoru. Z posledních čtyř duelů tady Sparta vyhrála jen jednou a loni dokonce podlehla rivalovi 0:1.

„Proti nám hrají vždycky dobře. A nejen proti nám," poukazuje v rozhovoru pro klubovou televizi obránce Mario Holek.

„Hlavně venkovní zápasy na Dukle nebyly nikdy jednoduché. Na druhou stranu je to jeden z fotbalovějších týmů v lize. Nehrne to silou a chce hrát fotbal, což nám většinou vyhovovalo a naše výkony proti Dukle patřily k těm lepším," přidává se záložník Bořek Dočkal.

Sestava bez potrestaného Costy

Sparta potřebuje stáhnout náskok vedoucí Plzně, na niž po víkendu ztrácí šest bodů. Obejít se musí bez Costy, který má kvůli osmi žlutým kartám stop na dva zápasy.

„Může to být jistá komplikace pro trenéra, pokud se bude rozhodovat o rozestavení. Právě Kostič je použitelný do více systémů, na víc různých pozic. Kádr teď má ovšem takovou šíři, že bychom měli být schopní ho nahradit," věří Dočkal.

Dukla ještě stále nemá klid, desátá příčka tabulky není příliš komfortní.

„Očekávám od nás rapidně lepší výkon, než jaký jsme podali na Bohemians. Protože kdybychom v něm měli pokračovat, nemáme šanci. Hráči si to naštěstí uvědomují, v domácím prostředí umíme a budeme bojovat o každý bod," avizuje Luboš Kozel, kouč Dukly.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice