Hlavní obsah

Slavie odcestovala do Německa bez pěti hráčů

PRAHA

Na herní soustředění do Německa odcestovali po pondělním dopoledním tréninku fotbalisté Slavie Praha. Do Parchemu, fotbalového střediska ležícího nedaleko Berlína, kde se bude Slavia připravovat, zamířilo 24 hráčů. Chyběli mezi nimi Martin Latka, Matúš Kozáčik, Aleksander Šeliga, Dušan Švento a Ivan Kováč.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Trenér Karel Jarolím, který se vrátil z pozorování dalšího soupeře v Poháru UEFA Palerma, naopak vyzkouší tři nové hráče. Chorvatský zadák Ante Aračič dosud hrál za HNK Makarská, maďarský útočník Zoltán Hercegfalvi přišel z Lombardu Tatabánya. S týmem bude v Německu na testech i čtyřiadvacetiletý gólman Martin Charvát, který chytá za Bohemians 1905.

"Vyzkoušíme hráče v dalších zápasech, které nás v týdnu čekají," řekl pro klubový web manažer Lubomír Puček. S mužstvem se na soustředění vydala i čtveřice talentovaných odchovanců Janda, Held, Černý a Pekhart. Odjel také obránce Miroslav Holeňák, o kterého se zajímá Zlín, ale kluby se zatím nedohodly. Slavia Holeňákovi nabídla prodloužení smlouvy.

Obránce Latka neodcestoval do Německa kvůli testům v anglickém Middlesbrough, Kozáčik je se slovenským reprezentačním výběrem na turnaji v Portugalsku. V Praze zůstali marodi Šeliga a Švento. Dnešní dopolední Šventovo vyšetření neprokázalo zranění kolena, hráče ale zlobí stehenní sval. Slovenský středopolař bude podle lékařů mimo hru deset dnů. Se svalem laboruje i gólman Šeliga, jehož absence bude ještě o něco delší.

Kováč zamířil do Slovanu Bratislava

Kováče Slavia uvolnila na půlroční hostování do Slovanu Bratislava. "Odchází po vzájemné dohodě. Je lepší, když bude hrát, než aby u nás seděl na lavičce náhradníků," řekl Puček.

Na soustředění nakonec Slavia sehraje jen dva zápasy. Původně plánovaný dnešní souboj s Neuruppinem byl zrušen, stejně jako sobotní střetnutí s třetiligovým St. Pauli. Slavia se tak utká pouze ve středu 25. ledna v Rostocku s druholigovou Hansou a v pátek 27. ledna nastoupí v Dánsku proti Esbjergu. Po návratu do Prahy pak slávisté o víkendu sehrají semifinále Tipsport Cupu s Brnem a finále nebo zápas o třetí místo.

Reklama

Související témata: