Hlavní obsah

Odloženo! Pražské derby mezi Duklou a Spartou odvál mokrý sníh

dos, jisSport.cz
Aktualizováno

Copak Krasnodar, tam bylo sparťanům hej. Teplo, postup do osmifinále Evropské ligy... Při návratu na domácí scénu je čtyři dny poté přivítalo chumelení mokrého sněhu, který rychle měnil trávník na Julisce v bažinu. A tak rozhodčí Tomáš Kocourek za souhlasu obou klubů rozhodl, že dohrávka 19. kola fotbalové ligy mezi Duklou a Spartou byla kvůli neregulérnímu terénu ohrožujícímu zdraví hráčů odložena. O novém termínu rozhodne FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zasněžený stadión Juliska během odloženého utkání 19. kola Synot ligy mezi Duklou Praha a Spartou Praha.

Článek
Fotogalerie

Diváci v ochozech byli nachystaní, fotbalisté obou týmů rozcvičení. Sudí však vzal rozum do hrsti a rozhodl: Odloženo!

„Důkladně jsme prozkoumali hrací plochu a je neregulérní. Pořadatel není schopen dostat hrací plochu do stavu, aby se dalo hrát. Nemohli bychom ochránit zdraví hráčů, což je jeden z našich hlavních úkolů," poukázal rozhodčí Tomáš Kocourek.

„Z obou týmů jsem dostal signály, že se jim v takových podmínkách hrát nechce. Radil jsem se také s delegátem utkání, konečně rozhodnutí je však vždycky jen na hlavním rozhodčím," dodal Kocourek. „Není vidět ani pokutové území a všechny čáry. Pořadatelé byli připraveni plochu odklízet, ale její stav se rychle zhoršoval a předpověď navíc byla špatná."

Termínovka Sparty je nabitá

Náhradní termín se nebude hledat lehce. Sparta má vzhledem k postupu v Evropské lize a účasti v domácím poháru před sebou až do reprezentační přestávky samé anglické týdny s vloženými zápasy uprostřed týdne.

„Musíme se na náš program podívat a nějaký termín najít. Všechny tři strany se ovšem shodly, že odložení je nejrozumnějším řešením. Možná se to nezdá, ale hřiště je už teď podmáčené a jeho stav by se rychle zhoršoval," poukázal Jakub Otava za vedení Sparty.

„Naprosto evidentně hrozilo zranění hráčů. A už vidím, jak bychom si to slízli, kdyby se zranili reprezentanti Sparty a vypadla by kvůli tomu z evropských pohárů," zdůraznil Michal Šrámek, výkonný ředitel Dukly.

„Fotbal se má hrát na trávě, ne na sněhu. Klidně se tu můžeme sejít až v dubnu, diváků aspoň přijde ještě víc," podpořil verdikt sudího také domácí trenér Luboš Kozel.

Reklama

Související témata: