Hlavní obsah

Olomouc už balancuje nad propastí, míní Rada a Spartu vidí v evropském čtvrtfinále

Praha

Vedl českou reprezentaci, jako trenér dirigoval hned šest prvoligových klubů v tuzemsku. Coby aktivní hráč oblékal dres pražské Dukly, s níž Petr Rada slavil mistrovský titul. Okusil i angažmá v Německu a Kanadě. Momentálně je bez angažmá, a tak dění na fotbalové scéně glosuje pro Sport.cz. Po devatenáctém kole nejvyšší tuzemské soutěže se zaměřil na boj o záchranu a formu Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada.

Článek

„Liberec mě v Teplicích překvapil. Rozdíl ve výkonnosti obou týmů byl veliký. Zápas navíc skvěle sedl Vůchovi, byť góly padly po nedorozumění teplické defenzivy. Teď jen aby sebevědomí správně přetavil a nebyl moc nahoře, jak on to umí. Věřím však, že v Liberci ho trenéři ohlídají a Egon bude splácet důvěru stejným způsobem, jako v sobotu v Teplicích. Druhá výhra na hřišti soupeře v sezóně bude určitě pro Slovan velkou vzpruhou v boji o Evropskou ligu.

Teplice chtějí hrát nahoře, ale po posledních dvou výsledcích nejsou ve snadné situaci. Nyní je navíc čeká jeden z klíčových duelů na hřišti Bohemians, pro nějž ztratily Ljevakoviče a Soungoleho. Ale byl jsem Na Stínadlech trenérem čtyři roky, mám ten klub v srdci, a tak věřím, že vše zvládnou.

Příbram nemá důvod k panice

Klokani byli při duelu v Příbrami lepším týmem, připravili si velké šance, ale doplatili na koncovku. I přes zdravotní trable dokázali vybojovat bod, který pro ně má velkou cenu. Tím spíše, že v domácím prostředí jsou nesmírně silní. Lidé dokáží Pivarníkův tým vyburcovat k maximálnímu výkonu, a tak je tým na dobré cestě k záchraně.

Příbram poslední dva zápasy nezvládla bodově a nevstřelila ani gól, navíc nyní nastoupí proti Plzni a Liberci, což není právě přívětivý los. Ale pořád mají určitý náskok, tudíž nemají důvod k panice.

Před startem sezóny jsem byl přesvědčený, že Olomouc nebude mít starosti se záchranou. Ale zmýlil jsem se. Hodně sází na vlastní mladé hráče, ale ti sami mužstvo neutáhnou. Proti Plzni se sice vytáhli, jenže to je zápas, do něhož není třeba hráče motivovat. Byť odevzdali maximum, bodově odměněni nebyli a nejsou v jednoduché situaci. A teď čeká Sigmu klíčový duel v Jihlavě. Pokud by Jílkův tým neuspěl, bude už v kritické situaci. Propast by se totiž zvětšila.

Slavia doma zaslouženě přehrála Baník. Velmi potěšující přitom byla zejména návštěva, protože téměř třináct tisíc diváků vytvořilo super atmosféru. Navíc fanoušci viděli vynikající výkon Tomáše Součka, který je velkým příslibem. Vždy mám velkou radost, když se odchovanec klubu podobným způsobem prosazuje. Uhrinův tým však první zápas pravdy teprve čeká nyní v Mladé Boleslavi. Oba kluby bojují o Evropu, navíc trenéři v minulosti působili v klubech protivníků. Bude to hodně pikantní a zajímavé.

Sparta, která je v laufu, měla vlivem počasí volno po zaslouženém postupu přes Krasnodar. Ruský soupeř byl doma sice v prvním poločase nebezpečný, ale po přestávce šlo o jednoznačnou záležitost a góly střílel Ščasného tým po parádních akcích. A při současné výborné formě věřím, že Sparta postoupí do dalšího kola. Lazio není v ideálním rozpoložení, navíc italské kluby k Evropské lize nepřistupují s maximální koncentrací. Jsem přesvědčený, že šance jsou osmdesát ku dvaceti ve prospěch Sparty."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články