Hlavní obsah

Potočného vyhecovali sprostí fanoušci Bohemians: Za ty nadávky jsem jim to vrátil

Útočník Roman Potočný ve čtvrté minutě nastavení zařídil Teplicím remízu 1:1 na hřišti svého bývalého klubu Bohemians 1905 a po utkání 20. ligového kola cítil velkou satisfakci. Čtyřiadvacetiletého fotbalistu totiž k brance vyprovokovali vulgárními nadávkami domácí příznivci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Bohemians Praha 1905.

Článek

"Když na mě fanoušci sprostě křičí, tak mě tím vyhecovali. Oni si myslí, že se nebudu radovat, když mě odsud vystrnadili. Za ty nadávky jsem jim to vrátil," řekl novinářům Potočný, který po svém gólů divákům v Ďolíčku ironicky zatleskal.

"Vůči Bohemce jako klubu vůbec nic nemám, ale fanoušci nevědí, jak to bylo. Oni mi neprodloužili smlouvu, pak mi daly šance Teplice, kam teď patří moje srdce," doplnil rodák z Roudnice nad Labem.

Gól jako znovuzrození

Teplice prohrávaly po Schickově hlavičce z 28. minuty a dlouho se nedostaly do velké šance. "Věřil jsem celých 90 minut, že dáme gól. Bylo to pro mě takové znovuzrození, pořád mě bolelo rameno. Trenér se ptal, jestli něco vydržím a říkal jsem mu maximálně 30 minut. Šel jsem do toho, abych pomohl klukům a celému našemu týmu," konstatoval Potočný, jenž se v lize trefil poprvé od úvodního kola.

Brankáře Zdeňka Zlámala překonal umístěnou střelou z voleje. "Prostě jsem do toho prásknul, já o tom nikdy moc nepřemýšlím. Ten pocit je nepopsatelný," prohlásil teplický útočník. "Vím, že tohle je trefa, kterou Roman umí. Doufal jsem v to. Když jsem viděl, jak to padá k němu, tak jsem byl v očekávání. Tohle mohlo skončit na tramvaji nebo tak, jak to skončilo," přidal teplický kouč David Vavruška.

Utkání s Bohemians 1905 prý bylo mimořádně bojovné a fyzicky náročné. "Ani Bohemka neměla žádné šance, byl to takový boj od vápna k vápnu. Nás na to trenér připravil, tak jsme jenom bojovali. Bylo to náročné a hodně tvrdé, ale na Bohemce to nikdy měkké nebylo," uvedl Potočný.

V neúplné tabulce dvanácté Teplice v nejvyšší soutěži ukončily sérii dvou porážek a daly první gól po 344 minutách. "Hrajeme o záchranu, takže po nás je každý bod důležitý. Doufáme, že nás to nastartuje a jsme rádi, že jsme konečně ten gól dali," dodal Potočný.

Reklama

Související témata: