Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 2:1Letenské spasil parádní Váchův volej v poslední minutě, doma zůstávají stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Greguš 0 : 1
39. Lafata 1 : 1
90. Vácha 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté pražské Sparty si devadesát minut pořádně komplikovali cestu za mistrovským titulem. Nakonec je v poslední chvíli spasila lahůdková trefa záložníka Váchy. Letenští tak v utkání 20. ligového porazili Jablonec 2:1 a alespoň do večera se přiblížili vedoucí Plzni na tři body. Sparta tak nadále doma jako jediná neztratila v ligové sezóně ani bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha (první zprava) oslavuje svůj vítězný gól proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Přece jen už s uzdraveným kapitánem Lafatou v základní sestavě nastoupila Sparta v generálce na čtvrteční pohárový duel s Laziem. Naopak internacionál a exsparťan Hübschman zůstal jen na hiostující lavičce.

Jablonec začal na Letné bez respektu a Pospíšil střelou těsně vedle hned na úvod vyslal domácím důrazné varování. Sparta ho nebrala vážně a pykala za to. Gregušův přímý kop zblokovala zeď na rohový kop, jehož se chopil Pospíšil a právě na přední tyči neobsazený Greguš otevřel hlavou v 10. minutě skóre.

Spartu nečekaný vývoj zaskočil. Lafatovu šanci ve vápně zhatil kontakt s Masopustem, za nějž se domácí marně dožadovali penalty, jinak si favorit s velmi pohyblivým soupeřem nevěděl rady. Teprve ve 34. minutě Bártu ohrozili, Krejčí ovšem v nadějné pozici hlavičkoval přímo na brankáře. O chvíli později pak jablonecký gólman po první vydařené kombinaci Sparty lapil Lafatovu jedovku po zemi.

Hned o minutu později už byl na obhájce koruny krále střelců krátký. Lafata zaskočil brankáře i za ním stojící obránce střelou do jejich protipohybu, oslavil svoji jubilejní 170. branku v lize a se dvanácti trefami se v tabulce kanonýrů dotáhl na vedoucího Mageru.

Nejlepší střelec v historii ligy přišel na Letnou právě z Jablonce a za posledních pět zápasů mu dal již pátý gól...

Deset minut po přestávce mohl skóre otočit Vácha, gólman Bárta ale Jablonec podržel.

Letenští se dál pachtili za potřebnou výhrou, ve velké šanci na míč těsně nedosáhl Šural. Ten samý hráč pak po rohu trefil břevno, další možnosti nevyužili Brabec a Mareček.

Až v 90. minutě favorita spasil nádherný Váchův volej zdálky, jímž si řekl minimálně o gól měsíce...

Fotbalová liga - 20. kolo:
Sparta Praha - FK Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 39. Lafata, 90. Vácha - 10. Greguš. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Caletka. ŽK: Vácha, Zahustel - Pernica, Rossi, Masopust, Greguš. Diváci: 8935.
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Frýdek - Mareček, Vácha - Šural, Dočkal (86. Konaté), Krejčí (90. Mazuch) - Lafata (70. Juliš). Trenér Ščasný.
Jablonec: Bárta - Kysela, Pernica, Beneš, Karavajev - Rossi, Greguš - Masopust, Pospíšil (62. Doležal), Trávník (79. Breda) - Tecl (89. Wágner). Trenér Frťala.

Reklama

Související témata: