Hlavní obsah

Baník nabídl Dukle dvě šance. Ta k výhře víc nepotřebovala

Ostrava

Velmi podobný příběh jako před týdnem na Slavii prožili fotbalisté Baníku i doma s Duklou Praha. V utkání šli po Hrubého standardce, která zapadla k zadní tyči Hroššovy branky, do vedení, velmi brzy o něj ale přišli. Ještě v prvním poločase si pak nechali dát i druhý gól, který hostům k výhře 2:1 už stačil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Dyjan Carlos De Azevedo z Ostravy a Marek Hanousek z Dukly Prahy bojují o míč.

Článek

„Utkání jsme začali krásně standardkou, kterou jsme nacvičovali. Strašná škoda, že jsme si to nechali sebrat," litoval domácí kouč Vlastimil Petržela. „Ve druhé půlce se už soupeř do šance nedostal. Kluci odehráli velmi dobré utkání, bohužel nám na hrotu chyběl hráč, který by zakončoval. Míče prolétávaly šestnáctkou, ale nikdo se k nim nedostal," pokračoval Petržela.

Oběma inkasovaným gólům předcházely chyby v ostravské defenzivě. Před vyrovnávací trefou Vrzala pouze předstíral bránění Slovák Mondek a před druhým gólem Bergra propadli v osobních soubojích nejprve Kaša a vzápětí i Lukáš Vraštil. „Šel tam vysoký balón a já vůbec netušil, že je za mnou hráč. Strčil do mě, a protože jsem nebyl zpevněný, neustál jsem to," popisoval situaci před vítěznou brankou Dukly Vraštil.

Domácí tvrz padla brzy

Nebýt těchto dvou kiksů, Baník by podle něj mohl znovu pomýšlet na domácí vítězství. „Do ničeho jsme je jinak nepustili. Chtěli jsme si z domácího stadiónu udělat nedobytnou tvrz, bohužel ta už padla. Ale nebudeme věšet hlavy. Třeba už tady neprohrajeme a začneme vozit body i z venku," řekl Vraštil. Kouč Petržela přes třetí jarní porážku tým chválil. „Dukla má velmi zkušené mužstvo, které kombinačně a kondičně patří k nejlepším v lize. A přesto nebyla lepší. Utkání by více slušela remíza," upozornil Petržela.

Třináct utkání čekala pražská Dukla na vítězství na hřišti soupeře. Po loňské dubnově výhře v Jihlavě se dočkala až včera v Ostravě, kde jí k výhře 2:1 stačilo v prvním poločase využít dvě baníkovská zaváhání a druhou půlku utkání poctivě odbránit. „Jsou to pro nás zlaté body, protože to byl asi náš nejslabší výkon. Tři body bereme především za poctivou defenzívu. Útočnou fázi nehodnotím moc dobře," řekl trenér Dukly Luboš Kozel. „Doufám, že nás výhra venku po takové době uklidní a příště už podáme lepší výkon," dodal Kozel.

Nejen na výhru, ale také na vstřelenou branku na soupeřově hřišti čekali fotbalisté Dukly docela dlouho. Ve třech předešlých utkáních to nedokázali. „Hodně nás mrzela ta porážka na Bohemce, proto je pro nás výhra v Ostravě velmi důležitá. Je o to cennější, že jsme otočili nepříznivý stav," upozornil gólman Lukáš Hroššo na to, že to byl on, kdo první vytahoval míč z branky. „Tyhle standardky ze strany jsou nejhorší. Musel jsem do poslední chvíle čekat, jestli balón někdo netečuje a už jsem se nestihl přesunout k tyči," popisoval Hroššo.

Reklama

Související témata: