Hlavní obsah

Barcelona je na tom ještě hůř, nelámal si s neproměněnou penaltou hlavu Ďuriš

Plzeň

Toporné jarní plzeňské výhry jsou minulostí, ale rozstřílet utrápenou Příbram čtyřgólovým rozdílem pro Viktorii zase až takový kumšt nepředstavovalo. „Bodově jsme předchozí průběh jara zvládli, ale herně to opravdu nebyly výkony, jaké bych si přál. Ukázali jsme však charakter, což bylo také důležité,“ těšilo ovšem i tak po duelu 20. ligového kola plzeňského kouče Karla Krejčí, že jeho svěřenci se probrali a bavili fanoušky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Ďuriš sice jeden gól dal, ale při exekuci penalty selhal.

Článek

Zato hostující trenér Pavel Tobiáš byl zachmuřený. Aby ne, když Středočeši ve čtyřech jarních zápasech získali jen bod, tabulkou se propadají a teď ke všemu odjeli z Plzně s výpraskem.

Příbram s půlkou obvyklé sestavy

„Do přestávky to šlo, jenže hned v nástupu do druhého poločasu jsme inkasovali podruhé a Plzeň se rozjela. I tak je pro nás výsledek krutý, protože zase tak špatní jsme nebyli. Vždyť jsme nastoupili jen s půlkou obvyklé základní sestavy," povzdechl si kouč Pavel Tobiáš, jehož tým si koledoval o mnohem vyšší příděl. V útoku bez Bednáře, Pilíka a Štípka naprosto neškodný a na gól čekající už 366 minut, v obraně marnost nad marnost.

„Kdybychom doma porazili Slovácko, měli bychom o tři body víc a byli bychom na tom lépe. Ale ani tak nervózní nejsem, zvedneme se. I Plzni jsme potvrdili, že se posunujeme dál. Bojovali jsme a nevzdali se ani za nepříznivého stavu," ujišťoval sebe i všechny kolem.

Pravdou skutečně je, že po profesorském a chladně vyznívajícím účinkování v první půli se Plzeň probrala a zase připomínala mistrovský celek minulosti.

Počítají se body, oponoval střelec

„Utrápené výkony? Všichni nám předhazují, že nejsme mužstvem jako na podzim, ale jarní liga je úplně jiná. Počítají se body a je jedno, zda vyhrajeme o gól nebo o pět," oponoval Michal Ďuriš, který konečně zlomil střelecké prokletí a připsal si na konto další trefu.

„Druhý gól nás uklidnil, takže jsme zase hráli fotbal, který je Viktorce vlastní. Dobře jsme kombinovali, rychle přecházeli do útoku, což dělalo soupeři značné problémy, i velká chuť byla na hráčích patrná," liboval si trenér Krejčí nad proměnou, jež se s jeho týmem udála. „Kéž by byla trvalá," přál si po čtyřbrankové výhře.

Jen jedna věc mu náladu pokazila - už čtvrtá penalta, kterou jeho hráči v této sezóně neproměnili. Tentokrát při její exekuci selhal snajpr Ďuriš.

Penalty jako můra

„Jsou pro nás černou můrou, která nás pronásleduje už od dob Pavla Vrby. V přípravě se penalty natrénovat nedají, vždyť i Horváth či Kolář je neproměňovali. Musíme najít někoho psychicky odolného," uvědomuje si Krejčí, že ze sedmi penalt nezužitkovat čtyři představuje už skutečně problém.

„Barcelona má ještě horší bilanci než my a přitom má nesporně kvalitnější hráče. Asi nám není souzeno dávat góly z pokutových kopů. Věřil jsem si na ni, a přesto jsem ji nedal. Teď bude zřejmě na řadě Matúš Kozáčik, jehož jméno ostatně už před pokutovým kopem plzeňský kotel vyvolával," nelámal si naopak se zahozenou penaltou hlavu neúspěšný exekutor Ďuriš.

Reklama

Související témata: