Hlavní obsah

Po dlouhé době jsme doma nevyhráli, litoval liberecký kapitán Pokorný

Liberec

Marně vyzněla snaha libereckých fotbalistů zdolat soupeře ze Slovácka. A remíza 0:0 poněkud narušila předzápasové ambice Slovanu směrem k boji o třetí příčku prvoligové tabulky. Nezdaru litoval i kapitán mužstva a stoper Lukáš Pokorný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slovanu Liberec Lukáš Pokorný.

Článek

Co pro Liberec znamená bezbranková plichta?

Po dlouhé době jsme doma nevyhráli. O to víc výsledek mrzí, i když nám do tabulky přibyl další bod. Věděli jsme, že pátá Slavia v sobotu ztratila a v případě našeho vítězství jsme jí mohli víc uniknout. Naopak trošku nám odskočila třetí Mladá Boleslav. Zápasů je však ještě hodně a budeme mít další příležitosti k bodovému zisku.

V duelu se Slováckem jste se střelecky vůbec neprosadili. V čem byl problém?

Měli jsme tam závary a postupem času jsme zvyšovali tlak. A když přišla vyložená šance, hosté vyhlavičkovali míč z brankové čáry. Sbírali jsme i odražené balóny, ale nebylo nám asi souzeno skórovat.

Trenér Trpišovský i hráči si stěžovali na nekvalitní terén stadiónu U Nisy. Je to velká překážka?

Slovácko přijelo s cílem uhrát bod, museli jsme chodit do jejich zavřené obrany. A na špatném terénu je to obzvlášť náročné, protože míče odskakují. Věřím, že se před příští sezónou trávník vymění.

Ještě zpět k nedělnímu zápasu. Bylo těžké uhlídat hrotového hráče Slovácka?

Připravovali jsme se na Libora Doška, že bude hrát. Nakonec ani nepřijel. Vepředu byl Kone, což je podobný hráč, ale ne tak chytrý jako Došek, takže jsme to měli trochu ulehčené.

Na levém okraji liberecké obrany nastupuje už pravidelně Jan Sýkora, což je změna oproti podzimu.

Sestavu nemohu komentovat, to je věc trenéra. Myslím, že Sýkora to zvládá skvěle. Když tam byl předtím Lukáš Bartošák, tak hrál taky dobře.

Jak vidíte pozici útočníka Marka Bakoše?

Všichni víme, jaký je to fotbalista. Typický bojovník, který nevypustí žádný souboj. Navíc se mu daří i střelecky a věříme, že mu to vydrží.

Od 12. března do konce měsíce budete mít náročný program v podobě ligy v Příbrami, domácího utkání s lídrem z Plzně a pohárové odvety na Spartě.

Do každého zápasu půjdeme s cílem vyhrát.

Reklama

Související témata: