Hlavní obsah

Frťala připravil Jablonec na všechno, jen na Váchovu petardu ne

Teď už je to jisté, Jablonec se na jaře zvedá. Fotbalisté ze Střelnice napravují mdlý podzim a na Spartě až do 90. minuty sahali minimálně po jednom bodu. „Může nás mrzet jen to, že jsme prohráli krutě gólem v poslední minutě,“ komentuje porážku 1:2 trenér Zdenko Frťala. „Dělali jsme jim velké problémy,“ poukazuje autor vedoucího gólu Ján Greguš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Zdenko Frťala.

Článek
Fotogalerie

Jablonecký kouč prokázal výbornou znalost Sparty. Zdenko Frťala v ní působil jako Bílkův asistent, od společného studia profilicence má blízko také k současnému letenskému asistentovi Zdeňku Svobodovi.

Jablonečtí favorita zaskočili a kladli mu velký odpor. „Připravili jsme se na všechno, jen ne na to, že Vácha trefí takový gól na 2:1," mrzí Frťalu rozhodující petarda z 90. minuty.

„Kluci musí pochopit, že fotbal je o běhání, nasazení, soubojovosti. Tím jsme asi Spartu překvapili a to byl důvod, proč jsme s ní hráli vyrovnaně. Kluci si sáhli na dno a mají můj obdiv. Přesvědčili se, že jde hrát s každým," je trenér hrdý na svůj tým.

„Za stavu 1:1 jsme měli přečíslení, které kdybychom vyřešili jinak, tak jsme možná mohli domácím zatopit ještě víc," dodává ještě.

Hráči jsou pochopitelně nesmírně zklamaní z výsledku. „Celé utkání jsme hráli poctivě a organizovaně. V kabině nenajdete jediného šťastného hráče, ale musíme to přijmout jako chlapi a poučit se. Sparta s námi nicméně měla velké problémy, od toho se musíme odrazit a pokračovat tak i v dalších zápasech," líčí Ján Greguš.

Reklama