Hlavní obsah

Překvapilo mě, že Hübschman na Spartě zůstal na lavičce, říká Rada

Praha

Vedl českou reprezentaci, jako trenér dirigoval hned šest prvoligových klubů v tuzemsku. Coby aktivní hráč oblékal dres pražské Dukly, s níž Petr Rada slavil mistrovský titul. Okusil i angažmá v Německu a Kanadě. Momentálně je bez angažmá, a tak dění na fotbalové scéně glosuje pro Sport.cz. Po 20. kole nejvyšší tuzemské soutěže se zaměřil na překvapivou absenci kapitána Tomáše Hübschmana v sestavě Jablonce v duelu na Spartě i na první těžký ligový test „nové" Slavie, ve kterém na půdě Mladé Boleslavi neobstála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada

Článek

„Sparta zachránila výhru nad Jabloncem na poslední chvíli, ovšem po přestávce měla jasnou převahu, nastřelila dvě břevna, výhru o gól si asi zasloužila. Překvapilo mě, že na lavičce zůstal Tomáš Hübschman, což se mu stalo prakticky poprvé od příchodu do Jablonce. Nehrál sice v pátém kole v Brně, jenže to jej trenéři šetřili na odvetu play off Evropské ligy s Ajaxem.

Nevím, jaký důvod stál za jeho nedělní absencí. Možná kouč Frťala přihlédl k tomu, že Jablonec hrál na Dukle ve čtvrtek pohár. Na druhou stranu, Tomáš už má svůj věk, stejně jednou bude muset skončit, trenér Frťala možná zkouší jiné varianty. Anebo Tomáš nebyl úplně fit.

Jablonce však točí hodně sestavu, myslím, že když Tomáš jednou nehrál, že to není nic převratného. Své už si odehrál, dokázal toho v kariéře hodně. Že nenastoupil, neberu tak, že pro Jablonec už nebude platný.

První těžký zápas v lize podstoupila nová Slavia. Přivítal jsem změny v klubu, je dobře, že Slavia ožila, že nakoupila nové hráče. Nicméně výsledek se nedostaví hned, je potřeba čas. Musí to být pozvolná cesta vzhůru. Do víkendu na jaře nenarazila na soupeře, který by byl pro ni měřítkem. Při vší úctě k Jihlavě, Ostravě, nebo Jihlavě, pro Slavii je měřítkem výkonnosti Sparta, Plzeň, Boleslav, Liberec a Jablonec. Proti těmto týmům si ověří svojí opravdovou sílu. Její první střet s elitou nevyzněl pozitivně. Ovšem hodnotit tým, kde je plno nových hráčů, je zatím předčasné.

Další výhru si připsala Plzeň. I sami viktoriáni říkají, že se jim na jaře nedaří podle představ, ale stále vyhrávají. Ať to bylo s Teplicemi nebo v Olomouci. Teď s Příbramí vedli v poločase jen o gól, druhou půli už měli ve své režii. Vedou ligu, plní tedy cíl, jaký si vytyčili. Rozhodovat ale budou důležité zápasy, tím prvním pro Plzeň bude přespříští kolo duel v Liberci. A pak samozřejmě zápas na Spartě.

Klíčové utkání o záchranu nezvládla Olomouc, po porážce v Jihlavě se ocitla v kritické situaci. Propast na čtrnácté místo je už čtyři body, což je hodně. Navíc Sigmu nyní čeká Sparta, pokud prohraje, ztráta může ještě narůst. Kola pomalu ubývají, čas se krátí, s blížícím se koncem soutěže to pro Olomouc bude těžší a těžší. Nevím, proč je Sigma tak dole, fotbalisty má dobré. Něco tam asi skřípe. Ale co, to nevíme, nechci to tedy hodnotit. Každopádně pro Olomouc by byla rána, pokud by spadla."

Reklama

Související témata: