Hlavní obsah

Sudí Lerch má za chyby v Olomouci omezenou delegaci

Praha

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR potrestala sudího Ondřeje Lercha za chyby v utkání 19. kola první ligy mezi Olomoucí a Plzní. V něm mimo jiné udělil žlutou kartu jinému hráči, než jakého následně uvedl do zápisu. Komise mu proto pozastavila delegaci stejně jako asistentovi Miroslavu Fišerovi. Délka trestu nebyla zveřejněna.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Rozhodčí Ondřej Lerch (vlevo) a Jakub Petr z Olomouce při utkání s Plzní.

Článek

Lerch ve druhém poločase ukázal žlutou kartu domácímu Martinu Hálovi, který tak měl být vyloučen, jelikož byl v utkání napomenut už podruhé. V zápise však byl uveden vedle stojící Michal Vepřek. Komise pod vedením Dagmar Damkové si proto Lercha předvolala k vysvětlení na dnešní jednání.

"Komise se seznámila s vyjádřením a vysvětlením hlavního rozhodčího Lercha, které shledala jako neuspokojivé, a proto přikročila k rozhodnutí omezení delegací v Lerchově případě a taktéž u asistenta Miroslava Fišera," stojí v prohlášení FAČR.

Případem se zabývá i disciplinární komise, která umazala žlutou kartu Vepřekovi a připsala ji Hálovi. I ona dnes vyslechla Lercha a rozhodnutí odložila na příští zasedání.

Reklama