Hlavní obsah

Ligové milníky: Mladý Baranek opařil Letnou a porazil současného chlebodárce

Sparta mu je souzená. Angažmá na Letné se dočkal jako hráč, po skončení kariéry v ní pokračuje jako vedoucí týmu. Jako mladík v dresu Olomouce ovšem svého budoucího chlebodárce řádně vytrestal a pomohl ho připravit o titul. Právě výjimečnému zápasu Miroslava Baranka je věnován další díl historických milníků fotbalové Synot ligy. Sparta se v 21. kole představí na Hané v neděli.

Baranek zazářil na LetnéVideo: synotliga.cz

 
Článek

Psal se duben 1996, pomalu se blíží dvacetileté výročí zápasu. Olomouc vyhrála na Spartě 2:0 a její úvodní gól hned v první minutě vstřelil dvaadvacetiletý mladík Miroslav Baranek.

„Myslím, že jsme v tu dobu byli pro Spartu hodně silný protivník. Nejednou jsme ji obrali o body," vzpomíná havířovský rodák, jenž si vydařený zápas dobře pamatuje.

„Přijeli jsme na Letnou zdravě sebevědomí, ale i s respektem k soupeři. Věděli jsme, že Sparta je v té době nejsilnější české mužstvo. Ale povedl se nám fantastický zápas a odvezli jsme si všechny body."

Úžasná sezóna pro Olomouc

Sezóna 1995/1996 byla pro Sigmu vůbec nejvydařenější. Skončila na historickém druhém místě o devět bodů za první Slavií, ale také o dvanáct před čtvrtou Spartou!

Skvělý ročník Baranek zakončil s 13 góly na kontě, což byl jeho životní počin. A již o rok později přestoupil právě na Letnou. „Hrát za Spartu bylo přáním každého hráče. Mně se to podařilo, za což jsem moc rád," poukazuje bývalý ofenzivní záložník.

Od roku 2012 působí na Letné jako vedoucí týmu.

Reklama

Související témata: