Hlavní obsah

Slavia - Zlín 1:0Souček opět slávistickým hrdinou, hlavičkou z úvodu rozhodl o výhře nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Souček 1 : 0
Záznam online reportáže

V posledním domácím utkání zničil ostravský Baník hattrickem, po čtrnácti dnech je jednadvacetiletý záložník Tomáš Souček slávistickým hrdinou znovu! Právě jeho gólová hlavička ze šesté minuty totiž rozhodla o vítězství sešívaných v utkání 21. kola fotbalové ligy nad Zlínem 1:0. Pražané, na jejichž výkon se ve druhém poločase snášel z tribun pískot, se tak o skóre dostali před čtvrtý Liberec, ten má ale k dobru sobotní duel v Příbrami. Naopak Ševci zůstávají jediným týmem Synot ligy, který na jaře ještě nebodoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Milan Škoda na zlínského brankáře Stanislava Dostála nevyzrál.

Článek

Kdyby si sešívaní mohli vybírat soupeře, proti kterému hrají doma nejradši, Zlín by byl na jejich seznamu hodně vysoko. Vždyť se Ševci v deseti odehraných duelech v nejvyšší soutěži neztratili v Edenu ani bod. A v pátek se Pražané mohli uklidnit hned v samotném úvodu. Už v 6. minutě posadil Hušbauer z rohového kopu míč na hlavu Součka, který otevřel skóre. Slávistický defenzivní záložník tak potvrdil výbornou jarní formu a navázal na hattrick z posledního domácího utkání s Baníkem.

Zlín hrozil jen minimálně, krátce po inkasovaném gólu ale mohl srovnat. Brankář Pavlenka totiž nepodařeným odkopem trefil protihráče, balón se dostal k Diopovi, jeho tečovaný pokus ale skončil pouze rohovým kopem.

Červenobílí, na jejichž střídačce chyběl potrestaný kouč Dušan Uhrin a mužstvo tak místo něj vedl Petr Čuhel, se tímto momentem ale nenechali rozhodit. A po dvaceti minutách hry přišli v krátkém sledu se třemi příležitostmi, které volaly po druhém gólu.

Nejprve Zmrhal vybídl pasem za obranu Škodu, slávistický šutér ale v sólovém úniku zamířil jen do vyběhnuvšího gólmana Dostála. O minutu později pak pálil z hranice vápna Kenia nad a tentýž hráč za další minutu orazítkoval utaženou střelou z dvaceti metrů břevno.

Po přestávce si Slavia koledovala o vyrovnání

Jenže po přestávce Slavia nepochopitelně polevila, zcela přestala hrát, čehož se Zlín pochopitelně pokoušel využít. A že ke srovnání neměl daleko... Po centru z levé strany zůstal ve vápně úplně volný Vukadin Vukadinovič a Pavlenka měl hodně práce, aby jeho hlavičku vyrazil. A slávistický brankář se vzápětí vytáhl ještě jednou, když zmařil šanci Diopa.

Slávisté si svou pasivitou skutečně koledovali o vyrovnání a hvizd nespokojených domácích fanoušků s blížícím se závěrem sílil. Jenže neproduktivní Zlín prodloužil své čekání na vstřelený gól na 405 minut a dál zůstává jediným celkem, který v jarní části soutěže stále čeká na bod.

21. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 6. Souček. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Peřina. ŽK: M. Vukadinovič, Piták - Hájek. Diváci: 6673.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Latka, Deli, Jablonský - Hušbauer (59. Piták), Souček - M. Vukadinovič, Kenija (68. Mešanovič), Zmrhal (83. Štohanzl) - Škoda. Trenér: Čuhel.
Zlín: Dostál - Pazdera (52. Malý), Hájek, Jugas, Matějov - Hubáček - V. Vukadinovič, Holík (87. Jordan), Diop (70. Fantiš), Koreš - Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: