Hlavní obsah

Vraštil si dal premiérovým gólem v lize dárek k narozeninám

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Baníku Ostrava bodovali na soupeřově hřišti v lize poprvé od dubna 2015 a po třinácti porážkách v řadě. Na půdě favorizovaného Jablonce v duelu 21. kola remizovali 1:1.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jablonecký obránce Vjačeslav Karavajev (vlevo) a Matěj Helešic z Ostravy v zápase 21. kola fotbalové Synot ligy.

Článek

„Dokud jsme měli sílu, snažili jsme se hrát rychle a ve sprintu. Pak některým klukům došla energie. Střídáme hráče z celého kádru, aby si zahráli a mohli se dál zlepšovat. Jdeme pomalinku nahoru," konstatoval ostravský trenér Vlastimil Petržela.

Hosty dostal nečekaně do vedení po půl hodině hry hlavičkou stoper Lukáš Vraštil svým premiérovým gólem v lize. „Dal jsem si ten nejkrásnější dárek k nedávným narozeninám. Bod je pro nás zlatý. I když jsme pořád poslední, určitě nám to zvedne sebevědomí," rozplýval se dvaadvacetiletý fotbalista, jemuž se na jabloneckém stadiónu daří. Na podzim totiž tady nastoupil ještě jako hráč Mladé Boleslavi za českou jedenadvacítku při vítězném duelu proti Belgii.

"Vzpomněl jsem si na to. A přál jsem si, abych nějakým způsobem pomohl Baníku k úspěšnému výsledku. Navíc za mnou přijeli příbuzní a kamarádi z Jičínska, odkud pocházím, a není to do Jablonce daleko. Takže jsem je snad potěšil," usmál se Vraštil.

Tecl: Jako proti Lyonu

Střídající Martin Doležal po necelé minutě na hřišti z otočky srovnal, ale ve druhé půli neproměnil Stanislav Tecl pokutový kop, když nastřelil jen tyč. „Naposledy jsem nedal penaltu ještě při působení v Plzni proti Olympique Lyon. Remíza s Baníkem je pro nás ostudou," mínil Tecl.

Trenér Zdenko Frťala netajil rozčarování: „Už před zápasem jsem říkal, že kdybychom Baník jen na chvíli podcenili, tak na to můžeme krutě doplatit. Naší hře chyběly kvalita a klid. Jsou zápasy, kdy se nemusí hrát na krásu, ale je třeba zlomit to jednoduchostí a bojovností. Z tohoto pohledu je pro nás utkání poučné, protože i poslední celek byl na našem hřišti nebezpečný."

Jablonecký kouč se odhodlal ke dvojímu střídání už ve 35. minutě za stavu 0:1. „Na vystřídání bylo snad devět hráčů. Odnesli to Hübschman s Wágnerem. Potřebovali jsme dostat do hry fotbalisty, kteří by byli schopni dát finální a předfinální přihrávku," vysvětloval Frťala.

Nezdar v zápase ho mrzel. „Přišla rána v soutěži a musíme to přijmout jako realitu, zamyslet se nad tím a být k sobě kritičtí trenéři i hráči. Věřím, že se z toho společně poučíme před úterní pohárovou odvetou s Duklou Praha," dodal jablonecký kouč.

Reklama