Hlavní obsah

Kanonýr Souček zachránil Slavii, Hubáček byl smutný jen z výsledku

Praha

Fotbalová Slavia získala v duelu 21. kola Synot ligy tři povinné body, jinak nemůže mít po duelu se Zlínem radost z ničeho. Ve druhé půli na ni fanoušci pískali, byť vedla 1:0 a hubenou výhru udržela. Tři body ji zajistil opět Tomáš Souček, její nejlepší jarní střelec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý obránce Slavie David Hubáček zdraví fanoušky po utkání 21. kola Synot ligy.

Článek

„Parádní míč z rohu, nikdo mě nehlídal. Myslím, že tam byla i trochu teč gólmana, takže míč skončil pod břevnem. Tři body jsou důležité a jsem rád, že mi to tam zase spadlo. Jako střelec nebo spasitel se necítím. Pískot ve druhé půli jsme slyšeli a mrzel nás, ale my jsme se snažili, ale už to nebylo ono. Po první půli, kdy jsme měli další tutovky, jsem si říkal, že dámě ještě tři čtyři góly. Tak snad nějaké přijdou za týden v derby na Letné a vyhrajeme tam," říkal nový slavistický střelec Souček, který už podruhé na jaře rozhodl zápas.

Místo distancovaného Dušana Uhrina tým vedl jeho asistent Petr Čuhel. „Dušan seděl kousek od lavičky, takže jsme komunikovali normálně. V první půli jsme hráli to, co jsme chtěli. Dali jsme gól a měli další šance. Ve druhé jsme zbytečně znervózněli. Chtělo to druhý uklidňující gól. Ten nepřišel, ale toto vítězství je cenné v tom, že jsme ho uhráli, i když se nám nedařilo. S koncovkou máme problémy, nedaří se Milanu Škodovi. Věříme ale, že to co nejdřív zlomí," konstatoval po utkání Čuhel.

Hubáček si užil návrat do Edenu

Devětatřicetiletý zlínský zadák David Hubáček se po dvou letech vrátil do Edenu. Zápas pro něj byl hodně emotivní. „Užil jsem si to, tedy až na ten výsledek. Byl jsem rád, že mi dal trenér šanci, i když to bylo hlavně kvůli absencím defenzívních hráčů. Moc příjemné bylo přijetí od fanoušků, kteří mě pozvali i na děkovačku Slavie. Prohra mrzí, zase jsme doplatili na to, že nejsme schopni proměnit nadějné příležitosti. Důležitější, než tenhle zápas pro nás bude ten nadcházející s Olomoucí," říkal Hubáček, který se Slavií získal dva mistrovské tituly.

Kouč Zlína Bohumil Pánik byl spokojený s hrou po změně stran. „V první půli byla Slavia rychlá a nebezpečná. Věděli jsme, že můžeme mít problémy ze vzduchu, protože nám chyběli vzadu dva vysocí hráči. To se při gólu Součka potvrdilo, i když Slavia měla i další šance. Do hry jsme se dostali po půli, ale gól jsme nedali, ty v poslední době nedáváme. Vzhledem k zápasu s Olomoucí jsem s hrou ve druhé půli spokojený. Věřím, že ty góly také přijdou," řekl zlínský trenér.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín hrají
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians hrají
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava hrají
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice