Hlavní obsah

Dukla - Jihlava 0:1Gólman Hroššo neskutečnou chybou popravil Duklu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Hroššo (vlastní) 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Neuskutečná chyba gólmana Hrošša, jemuž vypadl Vaculíkův centr z rukavic za brankovou čáru, pohřbila v podprůměrném duelu 21. kola Synot ligy pražskou Duklu. Na Julisce se hrál v sobotu hodně mizerný fotbal, pravdou však je, že Jihlava byla bojovnější, při bránění důslednější a při rychlých výpadech nebezpečnější, takže si výhru a tři obrovsky důležité body tolik potřebné pro záchranu v nejvyšší soutěži zasloužila.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Dukly Lukáš Hroššo.

Článek

Aktivní a hlavně hodně vysunutá obrana Jihlavy dělala Dukle nebetyčné problémy. Zvláště v úvodní čtvrthodině, kdy hosté přidávali k poctivě praktikované defenzívě i rychlé výpady. Už po deseti minutách mohli jít dokonce do vedení, neboť Voltr se po přesném pasu Vaculíka a průniku od půlící čáry objevil úplně sám před Hroššem, ale ani nadvakrát ho nepřekonal.

Domácí se probírali hodně pomalu a váhavě, ale jihlavského Hanuše za celou první půli neohrozili. Jejich akce byly totiž příliš zdlouhavé a komplikované, přihrávkám chyběla přesnost, nápad i potřebné zrychlení, takže soupeř si s nimi snadno poradil.

Po změně stran začala Dukla napadat soupeře už na jeho polovině, čímž si vytvářila jakýsi náznak převahy, z níž se zrodily i příležitosti Vašíčka a hlavička Gorkšse. Daleko nebezpečnější však byly akce Jihlavy. Střelu Šulka musel Hroššo reflexivně vyrážel, při ráně Voltra se také patřičně ukázal. Paradoxem proto bylo, že právě on svůj tým nakonec srazil do kolen. Vaculíkův centr mu totiž vypadl z rukou za brankovou čáru.

Nervózní a krajně nepřesní domácí se sice zoufale, ale marně snažili alespoň o vyrovnání. Miloševič střílel nad, Marešovu střelu Hanuš vyrazil, takže Jihlava tři obrovsky důležité body uhájila.

21. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - Vysočina Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 62. vlastní Hroššo. Rozhodčí: Nenadál - Vlasjuk, Kříž. ŽK: Berger, Štetina, Jurendič, Gorkšs - Šulek. Diváci: 1148.
Dukla: Hroššo - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Jurendič - Mareš, Považanec, Hanousek (73. Daniel Tetour) - Berger, Vašíček, Manzia (46. Néstor, 84. Breznaník). Trenér: Kozel.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek - Bazal (64. Kukol), Hronek (90.+1 Mišůn), Vaculík - Voltr (86. Jungr). Trenér: Hipp.

Reklama

Související témata: