Hlavní obsah

Příbram - Liberec 0:1Liberec vyloupil trápící se Příbram. Ta dál čeká na vstřelený gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Shala 0 : 1
Záznam online reportáže

Liberec si v sobotu v podvečer odvezl od Litavky tři cenné body coby významný vklad do přetahované se Slavií a Mladou Boelslaví o pohárovou Evropu. Zato trápení fotbalistů Příbrami nemá na jaře konce. V pěti jarních duelech Synot ligy nedali gól a na trefu čekají celkem 456 minut.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník Herolind Shala oslavuje svůj gól při utkání v Příbrami.

Článek

Do příbramské sestavy se v sobotním utkání 21. kola vrátili Bednář s Pilíkem a domácí začali proti favorizovaným hostům s chutí. Šanci si však dlouho nevytvořili. Bednáře trpělivě okopával Machuča, takže příbramský střelec se k ničemu nedostal. Nakonec ho „žlutým" faulem téměř odrovnal Bakoš. Koubka po deseti minutách hry vystrašil Vošahlík, který zakroutil rohový kop do brány, ale míč se otřel o vzdálenější tyč a skončil v zámezí.

Proti Shalově parádě neměl Hruška šanci

Příbramští zkusili svoje tradiční signály při rohových kopech, Liberec na ně byl ale připravený a po jednom z nich šli tři Severočeši na jediného obránce domácích. Kombinaci však nezvládli a Divíšek skluzem situaci zachránil. Středočeši byli přeci jenom aktivnější, ale chyběla jim přesnější finální přihrávka. Po rychlé akci Vošahlíka Koubek skvěle vystihl jeho centr a sebral míč nad hlavami dvou soupeřů.

Slovan převzal po dvaceti minutách iniciativu, zahrával tři rohové kopy v rychlém sledu, ale k zakončení se nikdo z jeho hráčů nedostal. Stejně jako domácím mu chyběla přesnější přihrávka ve finální fázi. Mezi tyče tak mířil míč na jedné či druhé straně až po více než půl hodině, ale Koubek neměl se Šabalovou hlavičkou žádnou práci. Oboustrannou uspávanou ukončila pět minut před poločasem blesková akce hostů. Machuča našel dlouhým centrem Shalu, který si v šestnáctce zpracoval míč na prsou a krásnou střelou nedal Hruškovi šanci.

Pokorný odmítl dělbu bodů

Po změně stran očekávaný nápor domácích nepřišel. Naopak Liberec, vycházející z pozorné obrany, několikrát zaútočil, ale k zakončení se nedostal. Finální přihrávky domácí zastavili. Tlak Severočechů ale postupně narůstal, čemuž Příbram napomohla nepřesnými přihrávkami. Přesto měli domácí ke gólu blíž. Po ojedinělém protiútoku pálil exliberecký Mudra, Koubek míč neudržel, ale Bednářovu dorážku vykopl z brankové čáry Pokorný.

Příbram se vymanila z tlaku a dostala se po hodině hry ke dvěma rohovým kopům. První odvrátil Hovorka, na druhý Pilíkův načechraný balón si naskočil Chaluš, ale hlavičkoval jen do Koubkovy náruče. Když se Bednář později zkusil probít do liberecké šestnáctky, zastavil ho Pokorný. Závěr zápasu už si Slovan zkušeně pohlídal.

21. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FK Příbram - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 41. Shala. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Dobrovolný. ŽK: Vošahlík, Mudra, Tregler, Divíšek - Bakoš. Diváci: 1926.
Příbram: Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Pilík, Tregler - Šabala (46. Štípek), Rezek, Vošahlík (72. Suchan) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Machuča, Breite - Jefremov (76. Bartl), Shala (72. Folprecht), Vůch - Bakoš (90.+1 Pulkrab). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: