Hlavní obsah

Tobiáše mrzí, že hráči nejdou štěstí naproti. Musíme to už zlomit, burcuje Zápotočný

Kouč Příbrami Pavel Tobiáš se zlobil, že jeho tým udělal pro úspěch v sobotním utkání 21. kola Synot ligy s Libercem hodně málo. Středočeši nakonec podlehli soupeři 0:1 a na jaře stále čekají na vítězství. „V první půli jsme nedotáhli slibné akce a po inkasovaném gólu šli hráči psychicky dolů,“ říkal smutným hlasem domácí trenér.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nedá se na to dívat. Trenér Příbrami Pavel Tobiáš během utkání 21. kola s Libercem.

Článek

Jeho svěřenci naplno pokračovali v jarní bídě. „Liberec hrál zkušeně a zvítězil zaslouženě. Nedat pět zápasů gól je ostuda, ale to si musejí hráči srovnat v hlavách, proč to tak je. I to, proč dostáváme branky v závěrech poločasů nebo utkání. Mluví se o tom, že nemáme štěstí, ale to přeje připraveným a musíte mu jít naproti. A v utkání s Libercem jsme mu naproti nešli," pokračoval Tobiáš.

O tom, že impulzem pro mužstvo by mohlo být jeho odvolání, nepřemýšlí. „V jednašedesáti letech už se tím netrápím, zažil jsem to mnohokrát. Já se snažím obratu k lepšímu pomoct, udělám pro něj maximum. Záleží na majiteli klubu, jak to pojme," dodal.

Příbramský kapitán Tomáš Zápotočný si uvědomuje, že situace začíná být hodně kritická. „Nezačíná, ona už je. Pět zápasů jsme nedali gól, to je špatné. Kdybyste měl recept, co s tím, tak nám ho řekněte. Děláme, co se dá. Mluvíme o tom, makáme, když je třeba, my starší zvedneme hlas, ale nic nepomáhá. Žádná depka ale v kabině není, v Příbrami jsme zvyklí hrát o záchranu. Musíme to už zlomit. Příští zápas v Jihlavě bude klíčový. Musíme ho zvládnout," říkal odhodlaně.

Pokorný se bál, aby si nedal vlastní gól

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský byl spokojený hlavně se třemi body. „Z venku se počítají, zejména po našem minulém zaváhání doma. Dobré také je, že jsme prodloužili sérii bez inkasované branky. Nemůžeme být spokojení hlavně s naší útočnou fází. Pokazili jsme spoustu slibných brejkových situací hlavně v předfinální fázi. Hlavně v první půli to nebylo dobré, ale pomohl nám krásný gól. Po změně stran jsme byli lepší, ale zase chyběla lepší útočná fáze. Domácí jsme až na jednu šanci k ničemu nepustili," konstatoval.

U gólové příležitosti domácích byl kapitán Slovanu Lukáš Pokorný. „Trochu mi zatrnulo, když balón už mířil do brány. Hlavně jsem se soustředil, abych ho dobře při odkopu na brankové čáře trefil a nebyl z toho vlastňák," oddechl si a hned se přiznal: „Kdybych vystoupil dřív proti Mudrovi, který střílel, nemuselo k té situaci dojít. Důležité ale je, že si vezeme tři body."

Reklama

Související témata: