Hlavní obsah

Vaculík se otočil a k bráně Dukly se ani nedíval. Až pak zjistil, že si Hroššo hodil jeho centr za záda

Praha

Kopnul balón do vápna a raději sklonil hlavu Ten centr mu tedy ani trochu nevyšel. „Proto skloněná hlava, proto úprk, abych zaujal co nejrychleji obranné postavení. Kopnul jsem to vyloženě špatně, takže jsem se hned otočil a k bráně Dukly se ani nedíval,“ přiznával jihlavský Lukáš Vaculík po nejkurióznějším gólu zápasu i celého ligového kola. Jeho centr sice brankář Dukly Hroššo chytil, ale po srážce s obráncem Štetinou ho prostě upustil za čáru.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Dukly Lukáš Hroššo.

Článek

Hloupý gól. Neskutečně laciný. „Stává se, takový je fotbal," snažil se najít ztracený klid gólman Pražanů Lukáš Hroššo, který na jaře dostává v bráně Dukly přednost před Filipem Radou.

„Pár takových jsem jako hráč i trenér zažil. Podobnou brankou jsme si zajistili se slovenskou reprezentací postup na světový šampionát v Jižní Africe," zavzpomínal jihlavský kouč Michal Hipp, který před šesti dělával asistenta trenéru Weissovi u národního týmu.

„Takové góly sice padají, ale já ho dostat neměl. Centr z pravé strany jsem chytil a myslel jsem, že mám míč pod kontrolou. Jenže jeden spoluhráč do mě vrazil a mně balón vypadl. Ale i tak - moje chyba," nehledal Hroššo výmluvy, natož aby ukazoval na Štetinu, jenž u gólu asistoval.

„Hloupý a laciný gól, který jsme dostat neměli," věděl své po domácí prohře i trenér Dukly Luboš Kozel, přesto Hroššovi jeho zaváhání nevyčítal.

„Vždyť před tím nás dvakrát třikrát při šancích Voltra, Kučery či Šuleka podržel," uznával, že Jihlava měla ke gólu a tudíž i vítězství blíž. Však také na něj nakonec na Julisce dosáhla.

„Mám pocit, že se opravdu zlepšujeme. V předchozích zápasech nám štěstí na cizích hřištích. nepřálo, teď se k nám přiklonilo. Ale říká se přece, že štěstí přeje odvážnějším a připraveným. My byli na kombinační fotbal Dukly připraveni dobře, ale i tak jsem o půli hráčům připomínal, že tohle utkání bude o jednom gólu. A také bylo," kvitoval slovenský trenér v jihlavských službách Michal Hipp import tří bodů z Prahy.

„Důležité jsou, protože jsme přeskočili Příbram, kam jedeme příště, ale zatím nic neřeší. Čeká nás ještě devět kol a podle mého bude liga vyrovnaná až do samého konce. Ve sférách, kde se pohybujeme my, stejně jako v opačných patrech," krotil jihlavskou euforii z výhry.

„Jen kolektivním výkonem se dostaneme dál. A vybudovat tým, to chci v Jihlavě především," svěřoval se.

Reklama

Související témata: