Hlavní obsah

Zase doplatili na standardky. Nebýt rohů, jsme mnohem výš, říkal kouč Brna Kotal

Uherské Hradiště

Ofenzívní hráči šance zahazovali, tak se musel trefit stoper. Obránce fotbalistů Slovácka Tomáš Košút rozhodl sedm minut před koncem o vítězství svého týmu nad Brnem 2:1. Celek z Uherského Hradiště přeskočil v prvoligové tabulce sobotního soka a zaujal pozici nejlepšího moravského mužstva.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Brna Václav Kotal

Článek

„V prvním poločase jsme se ve střeleckých příležitostech neprosadili, gól jsme dali jen z penalty. A když Zbrojovka po pauze srovnala, strašně moc jsme toužili urvat všechny tři body. To, že vítězná branka padla tentokrát zrovna na mě, je strašně příjemné. Havlík mě z rohu perfektně našel a já jsem se hlavou trefil k tyči. Mám z výhry obrovskou radost, vždyť to bylo prestižní střetnutí blízkých soupeřů, které má nádech derby a diváci ho hodně sledují," tvrdil Košút.

Triumf nad tradičním rivalem ocenil i trenér Slovácka Svatopluk Habanec. „V závěru zápasu jsem poslal do hry druhého útočníka Koného a zúročili jsme výškovou převahu. Máme třicet bodů, což už nám dává prakticky jistotu záchrany. Divákům se snad rušné utkání líbilo," domníval se Habanec.

Bez rohů by byli výš

Jeho protějšek, brněnský kouč Václav Kotal, mínil, že Zbrojovka v Hradišti aspoň částečně napravila nedobrý dojem z úvodních dvou jarních venkovních vystoupení na Slavii a v Jablonci. „Proti Slovácku jsme zahráli podstatně líp, ale zase jsme doplatili na nezvládnuté obranné standardky. Kdyby ve fotbale neexistovaly rohy, byli bychom v tabulce o dost výš," vtipkoval Kotal. „Teď se musíme dobře připravit na další střetnutí s Duklou," okamžitě zvážněl.

Také brankář Zbrojovky Dušan Melichárek nechápal, proč jeho celek na jaře tolik inkasuje ze standardních situací. „Už to začíná být úplná katastrofa. Standardkou je vlastně i pokutový kop. Při Havlíkově penaltě jsem se snažil čekat do poslední chvíle, ale on mě pak přesto poslal na párek," posteskl si.

Zda byla desítka odpískána správně, Melichárek neřešil. „V naší šestnáctce byl zmatek a Šumulikoski najednou upadl. Sudí zapískal, tak asi penalta byla," říkal smířeně po duelu proti svým bývalým spoluhráčům. Před rokem a půl totiž Melichárek ještě oblékal dres Slovácka. „Za výhru jsem před utkáním nějaké občerstvení do brněnské kabiny slíbil. Takhle ale asi zůstane jen u gothaje," mávl rukou.

Porážku těžko skousával. „Naštěstí my i Slovácko máme dost bodů, a tak výsledek tentokrát o ničem podstatném nerozhodoval," konstatoval Melichárek.

Reklama