Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 0:2Váchova boží ruka a Marečkova šťastná zadnice. Sparta se drží šest bodů za Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Mareček 0 : 1
90. Juliš 0 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc
Aktualizováno

Žádnou procházku na Hané neměli, svůj cíl ovšem splnili. Fotbalisté pražské Sparty v dohrávce 21. kola Synot ligy zvítězili v Olomouci 2:0 a s jedním zápasem k dobru dál ztrácejí na vedoucí Plzeň šest bodů. Rozhodčí Paták v prvním poločase přehlédl Váchovu ruku před brankovou čárou, po přestávce pak výhru svým vůbec prvním gólem v nejvyšší soutěži šťastně trefil tečující Mareček. Gólovou pojistku přidal střídající Juliš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Lukáš Mareček (vlevo) a Lukáš Vácha slaví gól na hřišti Olomouce. Vpravo se raduje další záložník Letenských Bořek Dočkal.

Článek
Fotogalerie

Olomoučtí kotelníci se už nemohli dívat na jarní trápení Sigmy, proto svým hochům vypsali speciální prémii. Pokud se Spartou aspoň remizují, získají od fanoušků bednu šampaňského. V případě výhry další lahev navíc za každý rozdílový gól.

Letenský kouč Ščasný nebral ohled na nabitý program mužstva, a jak předeslal, k rotaci sestavy nepřistoupil. Na hřiště poslal deset stejných hráčů jako proti Laziu, jen vykartovaného Costu nahradil Šural a Frýdek se stáhl do obrany.

Sparta začala sebevědomě, první slibnou možnost měl Dočkal již v 5. minutě. Sigmě bylo jasné, že cesta k úspěchu vede přes aktivitu, a také se začala tlačit k brance soupeře. Favorit byl nebezpečnější, před Krejčím míč v poslední chvíli ukopl brankář Buchta a Dočkalovu nebezpečnou ránu stačil zblokovat Radakovič.

Hanáci převzali iniciativu a ve 30. minutě byli blízko gólu. Mahmutovičova hlavička směřovala pod břevno do brány, stop jí ovšem vystavily nejen dvě ruce gólmana Bičíka, ale také jedna záložníka Váchy... Žádné následky to nemělo, na druhé straně Buchta se štěstím lapil Lafatovu hlavičku zblízka. Velkou šanci pak měl čtvrteční pohárový střelec Frýdek, branku však minul. V nastavení první půle Buchta vychytal Lafatu i Šurala.

Mareček hrdinou, ani nevěděl jak

Hned po přestávce měli hosté stoprocentní šanci. Šural šel po dvojitém kiksu obou stoperů sám na Buchtu, ale prostřelit ho nedokázal, stejně jako dorážející Lafata a Dočkal... Sparta nicméně začala tlačit a v 57. minutě se dočkala šťastné branky. Výborně hrající Krejčí se uvolnil, Dočkal připravil palebnou pozici pro Váchu a jeho ránu Mareček zadkem tečoval do protipohybu brankáře Buchty.

Mareček tak originálně zrušil své prokletí, teprve ve 105. zápase vstřelil svůj první ligový gól!

Hanáci se ovšem nevzdávali, Bičík lapil Ordošovu tutovku a odolával řadě standardek. Mareček branku přestřelil, a tak naděje Hanáků dlouho žila. Až do poslední minuty, kdy Krejčí nachystal druhý gól Julišovi.

Fotbalová Synot liga - 21. kolo:
Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branky: 57. Mareček, 90. Juliš. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Ratajová. ŽK: Ordoš - Frýdek. Diváci: 8019.
Olomouc: Buchta - Zahradníček, Šindelář, Radakovič, Vepřek - Ševčík (88. Chorý), Plšek - Navrátil (80. Malec), Ordoš, Falta - Mahmutovič (57. Petr). Trenér Jílek.
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Frýdek - Mareček, Vácha - Dočkal (89. Mazuch), Šural, Krejčí (90. Konaté) - Lafata (71. Juliš). Trenér Ščasný.
Který tým vyhraje letos fotbalovou ligu?
Plzeň
55,2 %
Sparta
42,6 %
jiný tým
2,2 %
Celkem hlasovalo 4303 čtenářů.

Reklama

Související témata: