Hlavní obsah

Někdy dát gól do prázdné branky bývá nejtěžší, smál se plzeňský Ďuriš, alias policista Krosnař

Dvěma góly zařídil útočník Michal Ďuriš výhru Plzně v sobotním duelu proti Bohemians 1905 (2:0). Se 14 góly nejlepší střelec Synot ligy se však mužem utkání s klokany stal pod jménem Karel Krosnař. Právě jmenovku policisty, který zachránil život muži uvízlému v močálu, měl při utkání na dresu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský útočník Michal Ďuriš a Zurab Tsiskaridze (vzadu) z Teplic. (Ilustrační foto)

Článek

„Když jsem dal gól, snažil jsem se tu jmenovku ukázat. Pan Krosnař si mohl užít chvilku slávy navíc, snad si toho všiml a líbilo se mu to. Jsem rád, že v Plzni to není jenom o fotbale ale i o lidech, kteří zachraňují životy," řekl Ďuriš. V rámci charitativní akce totiž v sobotu nesla základní jedenáctka Viktorie na zádech jmenovky 11 osobností Plzeňského kraje, které se proslavily hrdinským činem.

Největší zájem byl o jmenovky žen. K mání byly dvě. Získali je David Limberský, jenž se v utkání s Bohemians 1095 „přejmenoval" na městskou policistku Helenou Hájkovou, která rozmluvila ženě sebevražedný skok pod vlak, a František Rajtoral. Tomu se na zádech skvělo jméno Věra Romová, pracovnice tísňové linky.

„Všichni jsme chtěli mít ženské jméno, bohužel byla pouze dvě. Ani nevím, proč je měli zrovna Rajty a Limba," vtipkoval Ďuriš, kterého těší, že v posledních dvou kolech nalezl zpět gólový apetit z podzimní části. Před týdnem proti Příbrami se trefil na jaře poprvé, s klokany přidal další dvě branky. Obě docílil shodně: ze dvou metrů pálil do prázdné branky. „Vypadalo to snadně. Jenže, co je snadné? Někdy dát gól do prázdné branky bývá nejtěžší," smál se Ďuriš.

Reklama

Související témata: