Hlavní obsah

O střelecké mizérii se mi už zdá, zlobí se příbramský Bednář

Příbram

Platí za excelentního kanonýra. Roman Bednář táhl Příbram svými góly už v minulé sezóně, na podzim dal jen čtyři, ten poslední v 16. kole Olomouci. Na jaře se už pět kol trápí a Příbram s ním...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský útočník Roman Bednář (ilustrační foto).

Článek

Na jaře nedala Příbram ani gól, střelecky se trápíte i vy, budí vás to ze sna?

I když nechci, v hlavě to mám pořád.

Proti Liberci jste si vytvořili v podstatě jen jednu šanci. Není to málo?

To je na domácí zápas sakra málo. Zápas jsme odbojovali, ale nejen v tomhle utkání mi přišlo, že soupeři jsou u všeho dřív, než my. Při tom u odražených míčů, ale i v dalších situacích, bychom měli být dřív my, pokud chceme vyhrávat. Jenže my jsme všude druzí...

V čem je podle vás problém?

V našich hlavách. Ten chtíč, být u míče první, vytvořit si šanci, dát gól, by měl být mnohem větší.

Co se s tím dá dělat, aby se to změnilo?

To kdybychom věděli, tak už dávno střílíme góly. Hlavně já... Snažíme se tenhle problém řešit. Makáme v tréninku, ale nic se nemění. V tréninku nám to jde, ale v zápase pak vypadáme úplně jinak. Nevím, co pro to můžeme, nebo musíme ještě udělat.

Cítíte na sebe větší tlak, protože na kanonýra Bednáře se hodně spoléhá?

Samozřejmě, že ano. Ale to není opravdu jen o mně. Já ten gól dát nemusím, rád na něj přihraju, jenže my už si nevytvoříme ani ty šance. V tom je základ našeho problému. Není z čeho góly dávat. Když si vytvoříme jednu šanci za zápas, je to žalostně málo. Na to se musíme ještě víc zaměřit.

Ofenzíva není ale jenom o vás...

To je fakt. Bohužel my vpředu obraně vůbec nepomůžeme. Dostat jeden gól, jako s Libercem, není nic hrozného. My bychom ale měli doma dát alespoň dva.

Máte před sebou klíčový zápas v Jihlavě. V boji o záchranu, jak se říká, o šest bodů. Může to být právě ten zápas, který příbramskou střeleckou mizérii zlomí?

Kéž by. Bylo by to fajn. Pamatuji si, před pár sezónami, kdy jsem za Příbram ještě nehrál, byla v podobné situaci jako teď, a dokázala zápas v Jihlavě zvládnout. My se na to utkání musíme dobře připravit a v zápase tu mizérii zlomit, už si o tom, že ten moment musí příjít, nemůžeme jen povídat.

Reklama

Související témata: