Hlavní obsah

Pět kol nedat gól, to je ostuda, povzdechl si Tobiáš

Příbram

Nekonečných 456 minut už nedali fotbalisté Příbrami gól. Trápili se i v sobotním utkání 21. kola s Libercem, který jim nakonec sebral všechny tři body (0:1). Příbramský kouč Pavel Tobiáš je z nemohoucnosti svých hráčů nešťastný, ale góly za ně střílet nemůže. Případným odvoláním se však netrápí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský trenér Pavel Tobiáš.

Článek

Znovu jste doma prohráli. V čem byl Liberec lepší?

Jednoznačně svojí kvalitou. Vyhrál zaslouženě. My jsme šli do zápasu odhodlaně, byli jsme trpěliví, čekali na chybu soupeře. Měli jsme i nějaké šance. V závěru poločasu jsme ale dostali gól, který zapůsobil na psychiku hráčů. Ve druhé půli už v tom bylo z naší strany až moc hektiky. Už jsme kromě jedné šance neudělali nic. Zkušený soupeř si pak zápas pohlídal.

V pěti jarních kolech jste nedali gól. Kde je podle vás problém?

Nedat pět kol po sobě gól, to je ostuda. Hráči by si měli sáhnout do svědomí, proč tomu tak je. Problém je v jejich hlavách.

Psychicky jsou na tom viditelně špatně...

Chápu, že se to na nich podepisuje, ale jedna obdržená branka by ještě neměla znamenat, že zápas prohrajeme. Hlavně doma bychom měli dát gól a nejlépe dva. Dřív se nám tyhle situace dařilo zvládat, na jaře ne.

Na podzim jste hráli dobře, získávali body. Proč podle vás není mužstvo už tak dobré?

Dobrý tým nepoznáte, když se daří, dáváte góly a padá vám to do brány třeba z odražených míčů a kolikrát se štěstím. To je pak snadné. Dobrý tým poznáte až tehdy, když se nedaří. Příbram vždycky zdobilo, že hrála srdcem a soupeře to bolelo. Dokázala vydřít body. Tohle se  z naší hry vytratilo.

A odvrátilo se od vás i štěstí, jak říkají hráči...

Štěstí přeje připraveným. Ano, mluví se o tom, že jsme ho neměli v Teplicích, doma se Slováckem a Bohemkou. Plzeň nás přejela kvalitou a Liberec byl také lepší než my. Když chcete mít i štěstí, musíte mu jít naproti. V utkání s Libercem jsme mu naproti nešli, udělali jsme pro to málo, abychom měli štěstí. A to i zkušení hráči. Máme-li se zlepšit, musí hráči začít u sebe.

Když se mužstvu nedaří, je třeba mu dát impulz. Tím nejčastěji bývá výměna trenéra. Neobáváte se, že může přijít i ve vašem případě?

Tohle v jednašedesáti letech neřeším. Zažil jsem takovou situaci mnohokrát. Pro úspěch se snažím udělat maximum. Záleží na majiteli klubu, jak moji práci posoudí a co udělá. To neovlivním.

Reklama

Související témata: