Hlavní obsah

Ščasný si notuje s Vrbou, kluci z hotelu jdou bez rotace do dalšího soudného týdne

Olomouc

Tři body si z Hané odvezli, na šíleně roztočeném kolotoči se tak dál drží bez ztráty kytičky. Žádný čas na odpočinek však nenastal. Fotbalisté pražské Sparty musejí do reprezentační přestávky zmáknout ještě jeden ďábelský týden. Ve čtvrtek hrají v Římě pohárovou odvetu s Laziem a hned v neděli přijde na řadu velké derby se Slavií. Až poté hráči, kteří neobdrží reprezentační pozvánky, poprvé od startu jara zvolní a dobijí baterky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během utkání s Laziem Řím.

Článek
Fotogalerie

Oba osmifinalisté Evropské ligy v neděli zápasy ve svých domácích soutěžích vyhráli shodně 2:0. Sparta v Olomouci a Lazio v Římě nad Bergamem.

Přístup trenérů k sestavení základní jedenáctky však byl diametrálně odlišný. Zatímco Stefano Pioli udělal proti čtvrtečnímu duelu v Praze hned devět změn, Zdeněk Ščasný jen jednu. Předem avizoval, že s rotací sestavy nepočítá. Mistrovský titul stále staví jako cíl číslo jedna.

„V Olomouci nám nechyběla motivace, to odmítám. Spíš jsme postrádali první metr a obvyklou dynamiku, kterou máme. Ve čtvrtek jsme přece jen skončili pozdě v noci a náš strašně náročný program se projevil, ať se to někomu líbí nebo ne. Ale nakonec to kluci rozběhali a měli jsme hru pod kontrolou," oddechl si kouč Zdeněk Ščasný.

Každá hodina spánku bude znát

Budou mít sparťané dost energie do dalšího důležitého týdne?

„Dobře se trénovalo, takže sílu do dalších zápasů v sobě najít musíme! V Olomouci jsem se bavil i s Pavlem Vrbou a shodli jsme se dokonale. Je velký rozdíl, zda se hraje už třetí, nebo až čtvrtý den po posledním zápase. Záleží i na času začátku. Proto jsem rád, že odveta s Laziem je až za čtyři dny - a že po návratu z Říma se derby v neděli nebude hrát odpoledne, ale až večer. Tam bude znát každá hodina spánku," poukazuje Ščasný.

Jen ať je o co hrát...

Hráči nereptají. Moc dobře vědí, co je v sázce. „Jsme teď víc na hotelu než doma, ale nestěžujeme si. Po domácí remíze 1:1 se ještě nevzdáváme ani postupu v Evropské lize. Když to takhle půjde dál, nebudeme se zlobit," ujišťuje brankář David Bičík.

„Tento týden ještě musíme vydržet, po reprezentační přestávce se jaro trochu zlomí. A když odvetu i derby zvládneme, pořád bude slušná šance na titul," přidává se záložník Lukáš Mareček.

Reklama

Související témata: