Hlavní obsah

Statistika: Došek pálil nejčastěji, poslední zápas v kariéře proti Brnu si užíval

Praha

Zvláštní příchuť měl pro fotbalistu Slovácka Libora Doška vítězný duel 21. ligového kola proti Brnu (2:1). Sedmatřicetiletý útočník ohlásil s předstihem po této sezóně konec kariéry, a tak naposledy nastoupil proti klubu, kde fotbalově vyrůstal a má k němu i rodinné vazby. Na sekretariátu Zbrojovky pracují dlouhá léta jeho maminka i bratr.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Libor Došek ze Slovácka si svůj poslední duel proti Zbrojovce užil...

Článek
Fotogalerie

Oficiální statistiky soutěže ukazují, že svůj mateřský klub nešetřil. Gól sice Libor Došek nedal, připsal si ovšem hned šest střel, z toho tři na bránu. Takovou bilanci žádný jiný útočník o víkendu neměl.

"Po naší podzimní prohře v Brně 0:2 jsem od bratra i mámy slýchal dost často narážky. Teď jim to vrátím. Poslední zápas proti Zbrojovce jsem si užil. Brácha mi hned po zápase pogratuloval. Ale hecovat jej nyní budu dlouho... Maminka na zápasy nejezdí, prožívá to jinak. Asi bude smutná, že Brno prohrálo. Chápu ji a volat jí hned nebudu," usmíval se Došek.

V dalších statistikách se blýskli lídři z Plzně. Aleš Matějů dosáhl vysoké úspěšnosti přihrávek 92 procent. Jan Kovařík pak byl nejkreativnějším hráčem kola, v Chance indexu si připsal 37 bodů.

Reklama