Hlavní obsah

Útočník Pešír přestupuje ze Slavie do Iraklisu Soluň

Fotbalový útočník Tomáš Pešír přestoupil ze Slavie Praha do Iraklisu Soluň, šestého týmu řecké ligy. Čtyřiadvacetiletý fotbalista přišel do Slavie před začátkem sezóny, když po krátkém angažmá v tureckém Kayserisporu podepsal roční smlouvu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisty Slavie opustil další fotbalista - ilustrační foto.

Článek

"Pešírovi jsme nabídli novou smlouvu, ale kontrakt odmítl prodloužit. Proto jsme ho uvolnili," řekl dnes pro webové klubové stránky manažer Slavie Lubomír Puček. Do Řecka se Pešír vydá už o víkendu.

Ve Slavii a předtím v Blšanech odehrál Pešír 94 ligových zápasů, v kterých vstřelil devět branek. Na podzim nastoupil v lize v 15 utkáních, ale trefil se pouze proti Liberci.

Ve Slavii je stále na testech maďarský útočník Zoltán Hercegfalvi, v dnešním utkání proti Brnu nastoupil i brankář Martin Charvát z Bohemians. O jejich případném angažmá, stejně jako v případě chorvatského obránce Anteho Aračiče, bude jasněji v pondělí. Slavia stále jedná o tom, zda se do Anglie přestěhuje obránce Martin Latka, o nějž má velký zájem Birmingham.

Brazilský útočník Adauto podle deníku Blesk vypověděl smlouvu, protože mu klub dluží peníze. "Má u nás nadstandardní smlouvu. Jeho výroky na adresu klubu nás i s ohledem na to, kolik toho v posledních dvou sezonách odehrál, velmi překvapily. O jeho osudu se rozhodne na začátku týdne," uvedl Puček.

Reklama

Související témata: