Hlavní obsah

Na Letné mi určitě tleskat nebudou, má jasno před derby slávista Hušbauer

Je nejsledovanější osobou nedělního fotbalového derby pražských „S". Ještě nedávno patřil záložník Josef Hušbauer k tahounům Sparty, se kterou v sezóně 2013/2014 dobyl double. Teď přijede na Letnou v dresu sparťany nenáviděné Slavie. Je nasnadě, že domácí příznivci mu zimní přesun do Edenu dají pocítit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický záložník Josef Hušbauer během utkání 19. kola Synot ligy s Ostravou.

Článek

Jste ve velkém očekávání, co vás na Letné čeká?

Zatím to vnímám jako normální ligový zápas proti vysoce kvalitnímu soupeři. Neřeším, že jdu do derby jako slávista. Uvidím, jaké to bude těsně před utkáním. S kluky ze Sparty mám ale výborný vztah, hráli jsme spolu několik let, nebude žádný problém.

Neobáváte se však negativních reakcí letenských fanoušků?

Cítím, že nějaké přijdou. Tedy, co mám informace, budou určitě. Ale s tím musím počítat, tak je tomu pokaždé, když někdo přistoupí ze Sparty do Slavie nebo naopak.

Co se tedy proti vám chystá?

Netuším konkrétně, nicméně je stoprocentní, že mě na Letné nepřivítají s otevřenou náručí. Tleskat mi jistě nebudou.

Na druhou stranu, nedá se počítat s tak nenávistnými pokřiky, které sparťané směřují k plzeňskému Davidu Limberskému...

Těžko říct, nikdy nevíte, jaké to bude.

Slavil byste případný gól?

Nedokážu odpovědět. Bylo by to však zajímavé, Spartě jsem za jiný klub gól nedal. Rozhodně bych neprotestoval.

Může hrát roli našlapaný program Sparty, která do derby nastoupí 3 dny po odvetě na Laziu v Evropské lize?

Únava z jejich strany být může, navíc hráli venku. Z vlastní zkušenosti ale vím, že když se daří, únava jde stranou. Sparta je v laufu, postup přes Lazio jí pomůže k ještě větší psychické pohodě.

Má současná Slavia na to rozjetou Spartu porazit?

Upřímně, my v takové pohodě, v jaké se nachází Sparta, nejsme. Doma se nám výsledkově daří, vyhráváme, jenže venku nám to trochu drhne. Ale je to logické, po zimních změnách se pořád sehráváme. Jenže derby je specifické, věřím, že si nějaký bod odvezeme.

Poražený z derby si výrazně zkomplikuje si svým cílem: Sparta v boji o titul, Slavia ve snaze o příčky, zaručující Evropskou ligu. Kdo je v tomto ohledu pod větším tlakem?

Pro Spartu by bylo klopýtnutí možná větším problémem, pod tlakem jsme ovšem také my. Chceme do evropských pohárů. Pokud bychom ztratili, nemusela by to ale být přehnaná potíž, neboť v tomto kole mají silné soupeře i naši konkurenti Liberec a Mladá Boleslav.

Reklama