Hlavní obsah

Konečně neodcházím z hřiště naštvaný, liboval si po první jarní výhře Bednář

Jihlava

Příbramští fotbalisté se dočkali. V předehrávce 22. kola první ligy v Jihlavě vstřelili první jarní góly a připsali si premiérové vítězství v odvetné části soutěže (3:1). Výrazně si tak polepšili v boji o záchranu, domácí naopak nenavázali na předchozí dva triumfy s Olomoucí a na Dukle.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Roman Bednář z Příbrami (vlevo) střílí gól brankáři Jihlavy Janu Hanušovi.

Článek

„Konečně neodcházím z hřiště naštvaný. Hrábli jsme si až na dno sil a napravili tak předchozí ostudy. Byli jsme výrazně lepší, vyhráli jsme naprosto zaslouženě," liboval si příbramský útočník Roman Bednář. Trochu se až podivoval, jak snadno jeho mužstvo důležité tři body na Vysočině získalo. „Byli jsme o třídu lepší. U všeho jsme byli o krok blíž. Domácí jakoby ani neběhali. Vypracovali jsme si snad sedm nebo osm tutovek. Já jsem se sice na jaře konečně trefil, ale mohl jsem klidně přidat ještě další dva góly," přemítal.

Také trenér Příbrami Pavel Tobiáš s povděkem kvitoval, jak jeho celek na hřišti dominoval. „Kluci za to vzali v pravý čas. Dali do hry srdíčko. Ani na chvíli nebylo o naší výhře pochyb. Jen abychom zopakovali podobný výkon i před našimi fandy," přál si.

Jihlavské vyprovodil po závěrečném hvizdu do kabiny mohutný pískot a i během zápasu si museli vyslechnout z hlediště nelichotivá skandování. „Samozřejmě že se to neposlouchalo vůbec dobře. Je to strašný pocit, vůbec nevím, proč jsme tak selhali. Zřejmě nás uspokojily předchozí dvě výhry v řadě. Nezbývá než se divákům omluvit prozatím slovně a pak vítězstvím v dalším domácím střetnutí s Teplicemi," nehovořilo se lehce záložníkovi Lukáši Vaculíkovi. „To, co jsme předvedli, nemělo s ligovým fotbalem mnoho společného. Příbramští nás porazili naprosto jednoduchou hrou spočívající v dlouhých nákopech na Bednáře," štvalo ho.

Kouč Jihlavy Michal Hipp přiznal, že je mimořádně zklamaný. „Netuším, co se s mužstvem zejména v úvodní půlhodině dělo. O přestávce byl v šatně trochu křik a po pauze jsme se malinko zlepšili, avšak na rozjetou Příbram to tentokrát nestačilo. Hosté byli pohyblivější, agresivnější a úspěšnější v osobních soubojích," musel uznat.

Reklama

Související témata: