Hlavní obsah

Sigma nevyužila ve Zlíně přesilovku. Bod je pro nás málo, tušili Olomoučtí po bezbrankové remíze

Olomouckým fotbalistům se v boji o záchranu v nejvyšší soutěži opět přitížilo. Přestože v sobotní moravské bitvě ve Zlíně brali za bezbrankovou remízu druhý jarní bod, vítězství Příbrami či Bohemians 1905 ve víkendovém prvoligovém kole jim vůbec do karet nenahrály.

Foto: Omelka Josef, ČTK

Diego Živulič ze Zlína (ve žlutém) pálí přes olomouckého Jana Navrátila.

Článek
Fotogalerie

„Plichta je v naší situaci hrozně málo. Strašně mě štve, že jsme ani ve Zlíně nedokázali zvítězit. Přitom jsme skoro celý druhý poločas hráli proti deseti domácím hráčům. A bohužel jsme si nevytvořili pořádnou gólovou šanci. Doplácíme na nekvalitní finálovou fázi," stýskal si olomoucký záložník David Houska. Stále však věří, že se Sigmě povede první ligu na Hané udržet. „Nic nebalíme, po reprezentační pauze musíme doma porazit Baník," měl jasno.

Také olomoucký trenér Václav Jílek dobře věděl, že bod je pro jeho tým málo. „Chybí nám lehkost a bohužel se neprosazujeme v koncovce. Tutovku, jakou měl v závěru prvního poločasu Mahmutovič, musí útočník jeho formátu proměnit. V obou šestnáctkách byli Zlíňané důraznější než my," uznal. „Teď musíme zdolat bezpodmínečně Ostravu, v tom případě bychom měli týmy nad námi zase na dostřel," upínal se Jílek už k dalšímu zápasu.

I jemu vadilo, že se Sigma ve Zlíně v přesilovce neprosadila. „Nebyl to první případ, kdy se mužstvo v oslabení semkne. Soupeř dobře bránil a vyrážel k nebezpečným brejkům. My bohužel nemáme nyní takovou kvalitu, abychom přehráli takhle dobře organizovanou defenzívu," přemítal Jílek.

Morální triumf pro Zlín

Jeho kolega, zlínský kouč Bohumil Páník, po utkání prohlásil, že vzhledem k průběhu střetnutí je plichta 0:0 pro jeho celek vítězstvím. „Dokonce bych řekl, že morálním vítězstvím. Moji hráči obstáli v důležitém souboji, který byl pro ně strašně těžký na psychiku. A to zejména po Hubáčkově vyloučení," chválil svoje svěřence. „Zachovali jsme si od předposlední Olomouce osmibodový odstup, což je pro nás strašně důležité. A mohli jsme i vyhrát, kdyby Poznar, Holík či Koreš lépe vyřešili nadějné střelecké příležitosti," domníval se.

Páník prozradil, proč v úplném závěru utkání plály na zlínské lavičce značné emoce. „Zdálo se nám, že sudí nastavuje mnohem víc než avizované čtyři minuty. A taky jsme měli pocit, že se při nakopávaných balónech do naší šestnáctky daly písknout soupeři nedovolené zákroky. My jsme měli ale bez ohledu na rozhodčí dát aspoň tři góly," nevymlouval se trenér.

Věří, že premiérový jarní bod jeho mužstvu pomůže. „V reprezentační přestávce budeme dál pracovat na tom, abychom se konečně začali střelecky prosazovat," plánoval.

Obránce Tomáš Hájek si liboval, že remíza přinese Zlíňanům do zbytku sezóny klid. „Zároveň si ovšem uvědomujeme, že do podzimní formy nám strašně moc schází. Vstřelit v šesti jarních duelech jeden gól je hrozně málo. Musíme se s tím poprat, snad se naše výkony budou postupně zlepšovat," doufal zlínský stoper.

Reklama