Hlavní obsah

Dát gól Spartě? Splnil bych si dětský sen, říká nejlepší jarní střelec Slavie

Praha

Ligu hraje teprve od léta, za pár měsíců si však stihl udělal solidní jméno. Do nedělního derby na Spartě půjde Tomáš Souček z pozice nejlepšího jarního střelce Slavie. Čtyři jarní trefy a výborné výkony mu málem vynesly i pozvánku do národního týmu, kouč Pavel Vrba zvažoval jeho zařazení pro nadcházející přípravy se Skotskem a ve Švédsku. „Byl jsem skoro v šoku, když jsem si to přečetl. Moc si toho vážím," řekl 21letý Souček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie jásá po gólu během utkání 19. kola Synot ligy s Baníkem.

Článek

Během posledních 9 měsíců si postupně splnil několik snů: první ligový start za Slavii, první ligový gól, nedávno se blýskl dokonce premiérovým hattrickem (v duelu s Ostravou). V úterý mu přistála premiérová pozvánka od trenéra Vítězslava Lavičky do české jednadvacítky. A další si může vyplnit v neděli na Letné, pokud naváže na střeleckou pohodu, která se ho na jaře drží.

„V poslední době si v koncovce věřím. Myslím, že je však jedno, kdo dá gól. I kdyby si Sparta dala vlastní a my vyhráli, bude to krásné. Když se to podaří mně, jeho oslavu bych si maximálně užíval. Dát gól Spartě si přeju odmala," prohlásil Souček, který dal v této sezóně šest branek.

Kuráž mu dodává i podzimní vítězné derby v Edenu, v němž patřil k nejlepším mužům na trávníku. „Na podzim jsem v lize teprve začínal, nebyl jsem vyhraný, měl jsem trochu obavy, jak to zvládnu. Nakonec to vyšlo. Teď si věřím víc, mám už nějaké zkušenosti," pověděl Souček.

Uvědomuje si, že sešívaní jdou proti Spartě po delší době v odlišné pozici. Díky příchodu movitého majitele a výrazného posílení kádru už nejsou v roli výrazného outsidera. „Nechci říct, že jsme nyní favorit, ale jsme jakoby na stejné úrovni. Může vyhrát Sparta i my, je to úplně něco jiného," myslí si Souček. „Tlak na oba týmy je stejný. Sparta potřebuje vyhrát, my také potřebujeme uspět v boji o poháry. Bude to hodně vyhecovaný zápas," dodal Souček.

Reklama

Související témata: