Hlavní obsah

Pořád ten samý příběh. Přijde závěr zápasu, Jablonec inkasuje a prohraje

Mladá Boleslav

Rozčarování z nich doslova kapalo. Zklamání zrovna tak. Z hráčů, z jabloneckého trenéra Zdenko Frťaly rovněž. „Vždyť se to pořád opakuje. Proti Spartě si nepohlídáme roh a dostaneme gól, v Liberci prohrajeme po individuální chybě, teď znovu roh a inkasovaná branka,“ právem se zlobil na své hráče, kteří v Mladé Boleslavi přišli o remízu, jež se jim doslova vnucovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Zdeňko Frťala gestikuluje během utkání s Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Závěry zápasů jsou pro Severočechy doslova prokleté. V derby s Libercem jim dal ve druhém jarním kole Bakoš gól čtyři minuty před koncem, na Letné se trefil Vácha dokonce v minutě poslední, teď v Mladé Boleslavi přišla Kúdelova trefa zase v 86. minutě.

„Potřetí ztracené body v samém závěru. A přitom pokaždé se soupeři, kteří jsou v tabulce před námi. Nevím, čím to je, že si konec utkání nedokáže pohlídat, ale mít ze zmiňovaných střetnutí alespoň po bodu, byli bychom na tom jinak. Proto tyhle ztráty tolik bolí," bědoval jablonecký kapitán Vít Beneš poté, co se v Mladé Boleslavi smutný příběh opakoval a jeho tým odjížděl i z třetího jarního zápasu na soupeřově hřišti s prázdnou.

„Přitom jsme hlavně do přestávky byli hodně nebezpeční a vytvořili si několik příležitostí, které jsme měli proměnit. Pak by se zřejmě zápas vyvíjel jinak a minimálně remízu bychom uhráli. Jenže hráčům chybí odvaha vzít na sebe odpovědnost v nejdůležitějších momentech," připomínal trenér Frťala zmařené možnosti Tecla, Doležala i třeba hlavičku Greguše do břevna.

„Po domácí remíze s Ostravou jsme se zvedli, což jsme dokázali v pohárovém střetnutí s Duklou, stejně jako v Mladé Boleslavi. Jenže pak přijde devadesátá minuta a s ní konec nadějí, že budeme bodovat," nechal se slyšet Beneš.

„Je to osobní odpovědnosti každého z nás. Nevím, kdo měl Kúdelu hlídat, ale nesmí se stát, aby zakončoval sám z malého vápna. Zvláště když jsme domácí k ničemu nepustili a věděli jsme, že nás mohou ohrozit jen z rohů. A nakonec se jim povedlo dát po rohu i jediný gól."

„Přitom se o tom bavíme, s hráči podobné situace a momenty řešíme. Ale když své individuální povinnosti nesplní, logicky za to platíme," přidával trenér Frťala, jenž nijak netajil, jak vhod mu přijde nastávající reprezentační přestávka.

„Na závěr sezóny se musíme důkladně připravit. Věřím, že se zlepšíme," avizoval, že podobné chyby se už nesmí v jabloneckém podání opakovat.

Reklama

Související témata: