Hlavní obsah

Přeběhlíka nesoudí, Hušbauera však chce Dočkal v derby porazit

Nejen proti Slavii, ale také proti nedávnému spoluhráči Hušbauerovi. Takové je pro fotbalisty pražské Sparty večerní ligové derby. „Zvláštní bude zápas hlavně pro Pepu, zažil toho u nás hodně,“ poukazuje reprezentant Bořek Dočkal. Dohrávka 22. kola Sparta - Slavia se hraje na Letné od 19:30, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal (vlevo) a Lukáš Vácha se na Olympijském stadiónu v Římě radují z postupu Sparty do čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Několik sezón společně válčili v rudém dresu, oba se výrazně podepsali pod poslední mistrovský titul Sparty. Po návratu z krátkého italského angažmá však Josef Hušbauer ztratil na Letné místo v základní sestavě. V zimě tedy zvolil pikantní přestup do Slavie a večer se poprvé vrátí na známý stadión jako úhlavní rival.

„Může to pro Pepu být nová a těžká situace. Podle toho, jaké na něj budou reakce. Nebude to mít asi úplně jednoduché," avizuje Bořek Dočkal v rozhovoru pro klubovou televizi. „Rád ho potkám, vždy jsem s ním měl dobrý vztah. Nesoudím jeho volbu při změně klubu. A doufám, že ho porazíme," dodává.

Slavný gól rychle zaspal

Sparťani nastoupí k derby jen tři dny po odvetě v Římě. Dočkal tam dal Laziu první gól a po senzační výhře 3:0 dovedl jako zastupující kapitán mužstvo do čtvrtfinále Evropské ligy, kde čeká Villarreal.

„O gólu se mi ani nezdálo. Do postele jsme se po příletu dostali poměrně pozdě. Padnul jsem a tvrdě usnul. Všechno tak letí, že si to člověk ani neuvědomuje," popisuje šílené tempo posledních zápasů.

Sparta je od duelů Liberce s Dortmundem po 14 letech prvním českým týmem ve čtvrtfinále evropské pohárové soutěže.

„Největším úspěchem je pro mě zatím asi titul. Liga je dlouhodobá soutěž, je to těžké dotáhnout. Postup je samozřejmě také velký úspěch. Cítím radost, že píšeme historii klubu. Dokázali jsme něco, pod čím budeme podepsaní. Teď už bude všechno bonus navíc," srovnává Dočkal.

Odnesli si vnitřní euforii

Hlavním jarním cílem zůstává zisk titulu. „V Evropě sbíráme sebevědomí. Dokážeme pak otáčet těžké zápasy. Dál však jdeme stále pokorně, každé zaváhání v lize pro nás může být závažné."

Zbylo sparťanům pro derby dost sil? „Odveta v Římě byla fyzicky náročná, ale každý si odnesl vnitřní euforii. Derby je spíš o hlavě. Nedá se čekat, že budeme dominovat a hrát hezký fotbal. Máme vyzkoušené, že derby je spíš boj o každý odražený míč. Zvládli jsme ovšem těžké pohárové zápasy. Když podáme náš nejlepší výkon, tak se nemusíme bát," věří Dočkal.

Reklama

Související témata: