Hlavní obsah

Slavia vedení neudržela, derby s číslem 285 patří Spartě. Plzeň loupila v Liberci

Praha
Aktualizováno

Nedělní šlágr mezi Spartou a Slavií uzavřel 22. kolo Synot ligy a v tradičním derby s pořadovým číslem 285 se z vítězství 3:1 radovali domácí z Letné. Slavia sice po prvním poločase vedla o gól, Sparta ale dokázala v druhé půli průběh zápasu otočit. V odpoledním duelu si Plzeň odvezla tři body z Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Derby je naše! David Lafata oslavuje vítězství Sparty v duelu se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Sparta šla do derby v roli papírového favorita, už v 6. minutě zápasu ale zůstala Letná jako opařená. Po rohovém kopu se totiž před brankou domácích dobře zorientoval Škoda a Sparta rázem musela dohánět manko.

Slavia těsný náskok držela úpornou obranou do 56. minuty, kdy se kuriózně prosadil z blízkosti Lafata, který se do stoprocentní šance dostal po vlastní hlavičce a odrazu míče od tyče slávistické branky. Naděje alespoň na bod hostujícího týmu vzala za své za dvacet minut. Nejprve strhl vedení na stranu Sparty v 74. minutě Costa a o pouhé tři minuty později pečetil výhru domácích Zahustel.

Sparta tak dál stíhá vedoucí Plzeň se ztrátou šesti bodů, má ale zápas k dobru. Slavia se dál hřeje na paté příčce tabulky.

Liberecká série skončila

Fotbalisté Liberce se mohli chlubit parádní domácí šňůrou patnácti zápasů bez porážky a před střetem s plzeňským lídrem nejvyšší soutěže věřili, že se jim skvostnou bilanci podaří prodloužit. I do zápasu Slovan vstoupil aktivně, Viktoria ale postupně srovnala tempo a ve 24. minutě Ďuriš po kolmici Rajtorala otevřel skóre.

Dalšího gólu se diváci na stadiónu U Nisy už nedočkali a Západočeši neprohráli s Libercem už pošesté za sebou. Plzeň si díky třem bodům upevnila vedení v tabulce, Liberec ztrácí na čtvrtém místě na třetí Mladou Boleslav tři body.

Program 22. kola Synot ligy
Pátek
Jihlava - Příbram 1:3
Sobota
Ostrava - Teplice 1:2
Zlín - Olomouc 0:0
Bohemians - Slovácko 2:0
Brno - Dukla 3:0
Mladá Boleslav - Jablonec 1:0
Neděle
Liberec - Plzeň 0:1
Branka: 24. Ďuriš.
Sparta - Slavia 3:1
Branky: 56. Lafata, 74. Costa, 77. Zahustel - 6. Škoda.

Reklama