Hlavní obsah

Ščasný sepsul Brabce. Sparta ho platí, a on neví, komu má fandit v derby? Nepřijatelné!

Římská euforie nekončí, fotbalisté Sparty si ji přenesli i do derby. Přestože brzy prohrávali, zachovali chladnou hlavu, rivala přehráli a došli si pro výhru 3:1. „Pocit krásný, vítězství bylo podložené i hrou. Druhá půle byla z naší strany vynikající, dali jsme tři krásné góly, takže velká spokojenost,“ libuje si Zdeněk Ščasný, který až na pátý pokus jako trenér vyhrál své první derby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný během derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Po postupu do čtvrtfinále Evropské ligy přijde další chvála. Sparťané brzy prohrávali, přesto rivala celý zápas přehrávali a naprosto cílevědomě si došli pro tři body.

„Třeba vyrovnávací gól na 1:1 jsem vnímal jako demonstraci odhodlání. Lafata zakončuje a sám si doráží, naše vůle byla enormní. Možná s námi v úvodu zamával inkasovaný gól, možná únava, kterou jsme chtěli rozběhat," líčí trenér Zdeněk Ščasný.

Brabcův výrok kabina řešila

Jedna věc ho ovšem navzdory velké výhře po zápase znovu rozžhavila.

Erich Brabec, bývalý kapitán Slavie a později stoper Sparty, který teď jako trenér působí u sparťanské mládeže, na sebe strhl pozornost letenského áčka. Před derby se totiž v jedné anketě do médií vyjádřil, že si nechá pro sebe, komu bude v derby fandit.

„Derby to asi neovlivnilo. Přiznám se ovšem, že kabina to řešila. Je to k zamyšlení, protože nikde jinde by se něco takového nestalo. Sparta ho platí a on neví, komu má fandit v derby!? To je pro mě naprosto nepřijatelný alibismus," čílí se Ščasný.

Reklama

Související témata: