Hlavní obsah

Hlava je jistota, směje se Lafata, proč se k páté trefě v derby doplazil

Praha

Již popáté v dresu Sparty skóroval proti Slavii. Kapitán letenských fotbalistů zahájil vyrovnáním velký obrat a výhru 3:1 v derby si pak náležitě užíval. Na tváře si vymaloval klubové barvy, přes krk navlékl šálu s jasným vzkazem Vládci Prahy. „S Plzní hrajeme o titul, ale derby je jen jedno. Je nejvíc,“ má jasno kanonýr David Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Derby je naše! David Lafata oslavuje vítězství Sparty v duelu se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Vaši hlavičku brankář Berkovec vyrazil na tyč, odražený míč jste pak sám dorážel do branky. Proč ale ne nohou, proč jste hlavičkoval tak nízko nad zemí...?

Hlava je jistota! (smích) Jinak jsem měl štěstí, že se míč ke mně odrazil. Díky bohu za to, určitě důležitý gól. Klíčové byly nejspíš všechny tři.

Na podzim se vám to nedařilo, ale na jaře jste již potřetí v lize otočili zápas, v němž jste prohrávali. O čem to svědčí?

Ceníme si toho. Nejlepší by bylo, abychom zápasy otáčet nemuseli. Dvakrát příjemné to zrovna není. Na druhou stranu, když to takhle půjde až do konce ligy, proč ne...

Hráli jste tři dny po pohárovém postupu přes Lazio. Dá se říci, že římská euforie v derby zvítězila nad římskou únavou?

Když se vyhrává, únava se zvládá líp. Bylo vidět, že derby chceme zlomit. A byli jsme odměněni.

V Evropské lize jste došli již do čtvrtfinále. Pohárovým tažením roste vaše psychická síla, že?

Nejspíš ano, v derby se to projevilo. Museli jsme být trpěliví. A zápas jsme otočili zaslouženě. Slávisti byli třikrát za polovinou hřiště, ale měli tři nebezpečné situace. Byl to nevyzpytatelný zápas. O půli jsme si říkali, že musíme tlak vystupňovat. Věřili jsme, že když dáme gól, vyhrajeme.

Reklama