Hlavní obsah

Kdy se Slavia postaví Spartě s otevřeným hledím? Uhrin není absolutně spokojený

Praha

Čínští investoři spokojení nebudou. A nejsou sami. Derby na Letné bylo pro fotbalisty Slavie od masivního zimního posilování největším testem, na co nový tým má, na co si může troufat. A jestli tohle měl být jeho strop...? „Jsme schopní podat lepší výkon, než jaký jsme na Spartě předvedli. Já s ním rozhodně nejsem spokojený ani v nejmenším,“ ujišťuje trenér Dušan Uhrin po porážce 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Dušan Uhrin má v Edenu ještě spoustu práce...

Článek
Fotogalerie

Poměrně dlouho jste od 6. minuty vedli, ani to však nestačilo.

Sparta určitě vyhrála zaslouženě. Držela míč, byla aktivnější ve hře. Nevím, jestli nám první gól pomohl nebo nepomohl, ale přestali jsme hrát. Přitom jsme chtěli být aktivní. Inkasovali jsme dvakrát ze standardek, z autu a z rohu. To je velká chyba, přitom jsme se na ně chystali. Musím pokárat hráče, v tom nesplnili své povinnosti.

To byl hlavní důvod obratu?

Řekli jsme si, že musíme být po přestávce aktivnější, což se nestalo. Udělali jsme dvě chyby, které se nám nestávají. Přitom jsme do zápasu vstoupili zodpovědně, dali gól a do vyrovnání Sparta žádnou velkou šanci neměla.

Před derby mužstvo zasáhla chřipka. Projevilo se to na hřišti?

Chřipka? Složité to bylo v tom, že nemocní netrénují a pak mají deficit. Na to se ovšem nemůžeme vymlouvat. Sparta prostě byla aktivnější, navíc měla ještě zápas v Evropské lize. A my si s tím nedokázali poradit.

Měl jste vůbec během derby pocit, že na současnou Spartu máte?

Žádné pocity jsem neměl, soustředil jsem se jen na zápas.

Tak jinak, co ještě potřebujete vylepšit, abyste se Spartou hráli vyrovnaně?

Bylo to atypické utkání, někdo od nás má natrénováno víc, jiný míň, zatímco Sparta jede kolotoč těžkých utkání. Chceme hrát poháry a šanci pořád máme, na Liberec ztrácíme jen tři body. Sparta je jistější ve hře. Dostali jsme hrozně žlutých, oni jen jednu, to mi nepřijde normální. Takhle to vypadá, jako bychom je chtěli pobít... Chybí nám lepší souhra mužstva, které ještě není dlouho pohromadě.

Kanonýr Škoda se na jaře poprvé trefil. Věříte, že máte střelce zpátky?

Jsem rád, že po dlouhé době dal gól. Navíc hrál i dobře, vybojoval spoustu těžkých balónů.

Reklama

Související témata: