Hlavní obsah

První gól? Jedna vlaštovka jaro nedělá. A hlavně, byl nám k ničemu, litoval slávista Škoda

Praha

Čekání na první jarní trefu ukončil v nedělním derby „S“ na Letné, kdy v úvodu zápasu zajistil pohotovou střelou Slavii vedení. Jenže radost z gólu Milan Škoda nakonec neměl, nestačil totiž ani na bod. „Převládá ve mně jednoznačně smutek z porážky,“ povzdechl si Škoda po prohře 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Souboj sparťana Ondřeje Mazucha a Milana Škody ze Slavie (dole) při 285. derby.

Článek

Třicetiletý útočník se naposledy prosadil koncem listopadu ve vítězném duelu s Příbramí. Od té doby jako když utne. Na jaře ne a ne dát gól. Schoval si ho na derby. „První vlaštovka jaro nedělá. Jsem samozřejmě rád, že jsem dal branku, jenže když nám nic nepřinesla, je to k ničemu," mávnul rukou Škoda.

Když gól z 6. minuty se spoluhráči slavil, nenapadlo ho, že červenobílí odjedou z Letné s prázdnou. „Je špatný, že jsme prohráli, vždyť jsme o poločase vedli. Jenže pak jsme si nechali dát blbej gól po autu, potom druhý ze standardky. Takže celkově zlý," prohlásil Škoda.

Tlak Sparty ustát šel, myslí Škoda

Tlak Sparty po přestávce byl obrovský, byla jen otázka času, kdy převahu vyjádří gólově. Škodu mrzí, že sešívaní domácím k obratu sami pomohli zbytečnými chybami.

„Tlak, který měla Sparta ve druhé půli, šel samozřejmě ustát. Když jsme to zvládli v prvním poločase... To sice Sparta také měla víc balón v moci, jenže my jsme nedělali chyby v obraně, dobře jsme protihráče dostupovali. Po vyrovnání jsme ale začali dělat chyby," zlobil se Škoda.

Vzhledem k porážce Liberce s Plzní zůstala ztráta na čtvrtý Liberec, který drží poslední pohárovou příčku, na třech bodech. „Je pro nás dobře, že Liberec nebodoval, nicméně jsme se koukali hlavně sami na sebe, abychom na Letné uspěli. Bohužel to nevyšlo," podotkl Škoda, který se pozastavil nad poměrem žlutých karet (Sparta 1, Slavia 7). „Do soubojů musíme chodit tvrdě, nejen v derby. Že nám sudí dával žluté karty? Každý to rozhoduje jinak."

Reklama

Související témata: