Hlavní obsah

Svůj první ligový gól za Spartu jsem načasovat líp nemohl, rozplýval se Zahustel

Praha

Míč od Ladislava Krejčího doputoval až k Ondřeji Zahustelovi. Zimní posila Sparty se do balónu opřela a i s mírnou tečí propálila vše, co jí stálo v cestě. Konečně! V nedělním derby vstřelil svůj první ligový gól v dresu Sparty. Završil jím výhru mužstva z Letné 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Ondřej Zahustel oslavuje gól na 3:1 během derby se Slavií.

Článek

Dočkal jste se prvního ligového gólu za Spartu. Kam ho zařadíte?

Mezi ty nejcennější a derby mezi nejhezčí zápasy, které jsem v lize odehrál. Atmosféra na vyprodané Letné byla úžasná. Svůj první ligový gól za Spartu jsem opravdu nemohl načasovat líp. Nejdůležitější je, že jsme utkání zvládli. Moje trefa byla třešnička na dortu.

Už potřetí jste dostali první gól a museli zápas otáčet...

To máte pravdu, zase jsme si utkání udělali složitější. První standardka Slavie, a hned jsme z ní inkasovali. Ale jinak jsme Slavii do žádných velkých šancí nepouštěli. V první půli jsme to chtěli nějak dotáhnout do konce. O přestávce jsme si k výkonu něco řekli a po změně stran bylo vidět, že zápas chceme otočit, což se nám povedlo.

Věřili jste, že se to podaří?

V klidu jsme nebyli, ale všichni jsme věřili, že utkání otočíme. Víme, jakou máme sílu. Věděli jsme, že když dáme vyrovnávací gól, fanoušci nás poženou k výhře. To se také splnilo a góly jsme dali ještě dva. Znovu se projevil náš týmový duch. Umíme se semknout. Když dostaneme branku, zápas ještě dokážeme zvládnout.

Už pošesté na jaře jste inkasovali ze standardní situace. Čím si to vysvětlujete?

Máme hráče rozdělené osobně. Nevím, čím to je. Hlavně, že ta standardka nerozhodla derby. Teď už je to za námi. Máme před sebou reprezentační pauzu, takže načerpáme nové síly. Někteří kluci odjíždějí za povinnostmi, ale určitě se k těm standardkám vrátíme.

Bylo to vaše první derby. Co jste říkal atmosféře na Letné?

Hrozně moc jsem se na derby těšil, i když jsem úplně nevěděl, co od takového zápasu mohu čekat, zatím jsem na ně koukal jen v televizi. Kluci mi říkali, že atmosféra při derby je super, což se potvrdilo. Snažil jsem se zápas užít a ještě jsem dal gól, takže radost z vítězství byla o to větší.

To musí být úžasný pocit. Slavil jste tu trefu hodně emotivně.

To víte, že to byl fantastický pocit, byl jsem v euforii. Zařval jsem si. To je pocit, na jaký se nezapomíná.

Zažil jste někdy takovou atmosféru v lize?

Vůbec ne. Pro mne to byl největší zážitek.

Ve čtvrtek jste v obdobně vysokém tempu sehráli zápas Evropské ligy v Římě. Cítili jste v derby velkou únavu?

Únava je, ale v takovém zápase, jako je derby, na ni zapomenete. Všechno jde stranou. Jdete se na trávník vyždímat. Každý z nás podal stoprocentní výkon.

Plzeň hrála před vámi a zvítězila v Liberci. V tu chvíli mezi vámi byl devítibodový rozdíl. Řešili jste v kabině, co by bylo, kdybyste derby nezvládli?

Věděli jsme, jak Plzeň hrála, ale nijak jsme její zápas neprobírali. My nekoukáme před sebe ani za sebe, ale jen na sebe. Musíme vyhrát každý zápas, to je náš jediný cíl.

Sparta pokračuje v úspěšném jarním tažení. Panuje v kabině velká euforie?

Lhal bych, kdybych tvrdil, že ne. Dostat se do čtvrtfinále Evropské ligy, v Synot lize jsme ještě neprohráli. Ta euforie ale není nijak přehnaná. Uvidíme, jestli teď po derby nebude nějaká menší oslava.

Vy osobně také zažíváte příjemné jaro. Cítíte euforii i vzhledem ke svým výkonům?

O nějaké osobní euforii bych ve svém případě nemluvil. Samozřejmě jsem rád, že se mi daří. Někteří lidé mi nevěřili, což mě motivovalo, abych jim dokázal, že mám na to, hrát ve Spartě. Zatím se daří, musím to zaklepat. Hlavně abych zůstal zdravý a mohl dál pracovat na sobě a pro mužstvo.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava