Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Evropská nebo domácí liga, na vyznamenání jsou sparťani

Praha

Jestliže se někdo obával, jak tým z Letné zvládne další pekelný týden, fotbalisté pražské Sparty pochybnosti rázně rozptýlili. Ve čtvrtek v Římě velkolepě vyřadili Lazio a hned o tři dny později ovládli derby. Do sestavy týdne v Evropské lize dodali tři hráče a úspěšný obrat proti Slavii se odrazil také ve složení ideální jedenáctky 22. kola Synot ligy podle Sport.cz. Sparta v ní má čtyřlístek zástupců.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 22. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Padesát minut sice prohrávala, herně však Sparta rivala celý zápas jednoznačně převyšovala a cílevědomě si došla pro vítězství 3:1. Momentálně je úžasně rozjetá a reprezentační kouč Vrba může sáhnout takřka po jakémkoliv z jejích hrdinů. Samozřejmě s výjimkou Afričana Costy, který si v derby připsal vítězný gól. O vyrovnání se postaral pracovitý kanonýr Lafata, poprvé se v rudém dresu trefil Zahustel. A vysoký standard posledních dnů znovu potvrdil Krejčí.

Vedoucí Plzeň se prezentuje úspornějšími výkony, nicméně kosí jednoho soupeře za druhým a první příčku si jistě drží. Duel v Liberci z jediné šance rozhodl Ďuriš, žolíkem v bitvě o titul se tradičně stává také stoper Hubník.

O nejvyšší výhru kola se postarala Zbrojovka v duelu s Duklou (3:0). Její ofenzivní obránce Hyčka skóroval již po čtrnácti vteřinách, jistý Melichárek udržel čisté konto.

Příbram ukončila dlouhou sérii bez vstřelené branky, v Jihlavě ji táhl útočník Bednář. Klokani mašírují na klidnější příčky, proti Slovácku se o vítěznou trefu postaral Hubínek. Mladá Boleslav si pak pojistila třetí příčku výhrou nad Jabloncem, kterou jediným gólem zápasu v závěru trefil stoper Kúdela.

Sestava 22. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Melichárek (Brno) - Hyčka (Brno), Hubník (Plzeň), Kúdela (Mladá Boleslav), Costa (Sparta) - Zahustel (Sparta), Hubínek (Bohemians), Krejčí (Sparta) - Lafata (Sparta), Ďuriš (Plzeň), Bednář (Příbram).

Reklama