Hlavní obsah

Mazucha hodili v derby do vody. A mazák se neutopil

Praha

Měl v rudém dresu odkopány jen tři ligové minuty. A zrovna ve velkém derby musel za stavu 0:1 hned ve 20. minutě místo zraněného Holka na hřiště. „Nebyla to úplně standardní situace, aby se ve dvacáté minutě zranil obránce, ale jsem rád, že mě hodili do vody,“ usmívá se stoper Ondřej Mazuch. Neutopil se, chytil tempo a přispěl k ligové výhře fotbalistů Sparty nad Slavií 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Ondřej Mazuch oslavuje se spoluhráči triumf v derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Letenští si od něj hodně slibují, dostal však čas, aby se po vážném zranění a dlouhé herní absenci vrátil zase do formy. Derby ukázalo, že to nemusejí být jen plané naděje.

„Byl to v podstatě můj ligový debut ve Spartě. Chvíli mi trvalo, než jsem se dostal do zápasu, pak jsem ale vyhrál jeden dva souboje a bylo to v pohodě. Nemyslím si, že by mým příchodem nastaly nějaké problémy. Zápas jsme v obraně zvládli dobře," cení si Mazuch.

Bývalý hráč Fiorentiny, Anderlechtu a Dněpropetrovsku už má přece jen něco odkopáno. „Mám odehráno víc těžkých zápasů ze zahraničí, nebyl jsem vyjukaný," ujišťuje.

„S Ondrovým výkonem jsem maximálně spokojený. Jen jsem nechtěl, aby dával dlouhé křižné balóny, to jsme museli trochu změnit. Vůbec to pro něj nebylo jednoduché, derby však zvládl výborně," pochvaluje si trenér Zdeněk Ščasný.

Chytil se, šanci využil

Vynucené střídání stoperů pro rozjetý tým komplikaci nepředstavovalo. „Pro Mazdu to nebyl problém, chytil se dobře. Hlavně ve druhé půli odvedl skvělou práci. Po kouskách se do toho dostává, šanci využil," přidává se i Mazuchův parťák Jakub Brabec.

Minulé úterý oslavil Ondřej 27. narozeniny. Momentálně je pro něj těžké, aby se prodral do základní sestavy. „Defenzíva nám funguje dobře. Dokazujeme to jak v Evropské lize, tak v domácí soutěži. Trenér neměl důvod měnit sestavu. Byl jsem připravený nastoupit v případě nějakého zranění, což během derby nastalo."

Je rád, že je u tažení do čtvrtfinále Evropské ligy. „I pro domácí soutěž je pochopitelně lepší, když je tým na vítězné vlně. Jsme v laufu. Musíme sbírat body, co to dá, dokud nám to takhle šlape," usmívá se Mazuch.

Reklama

Související témata: