Hlavní obsah

Ďolíček nedáme! skandovali fanoušci Klokanů před magistrátem. Zachrání svůj stadión?

Praha

Fanoušci fotbalového klubu Bohemians Praha 1905 vytáhli do centra hlavního města hájit svůj stadión. Ráno se sešlo zhruba 150 příznivců před magistrátem na Mariánském náměstí, kde v dešti demonstrovali za záchranu proslulého Ďolíčku. Zastupitelstvo bude projednávat návrh na jeho koupi.

Demonstrace fanoušků za záchranu ĎolíčkuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Ďolíček nedáme!" skandovali demonstrující mimo jiné před jednáním zastupitelstva, které začalo v 9 hodin.

„Máme svolaný sraz fanoušků, aby vyjádřili podporu záchraně stadiónu. Budeme chtít hlavně, aby přišli v 15 hodin přímo do sálu," řekl Sport.cz PR a marketingový manažer klubu Svatoslav Baťa s upozorněním na hodinu, kdy se Ďolíček dostane na program jednání.

V sále se čeká se bouřlivá rozprava, ani koalice, ani opozice není v tuto chvíli ve vztahu k Ďolíčku jednotná. Výsledkem jednání se musíme nechat překvapit. V současné době jsou naše šance tak půl na půl," odhaduje Baťa.

Koupi stadiónu například není příliš nakloněna primátorka Prahy Adriana Krnáčová. „Samozřejmě vnímám tu velkou tradici Bohemians a stejně tak i Ďolíčku. Na druhé straně ovšem stojí spousta racionálních důvodů, proč by město do stadiónu nemělo investovat," uvedla Krnáčová pro aktuálně.cz.

Reklama