Hlavní obsah

Ligové milníky: Šéfa vymáchali v louži, sešívaní získali na pumpě titul po 49 letech

K mistrovskému titulu vedou nejrůznější cesty, rozhodnutí může přijít v nejroztodivnějších situacích. Sešívaní si na něj počkali 49 let - a poslední krok učinili po prohraném zápase díky zprávě z rádia na benzínové pumpě... Právě triumfu Slavie v roce 1996 je věnován další díl historických milníků fotbalové Synot ligy. Červenobílí letos stíhají aspoň pohárové příčky, titul je ovšem dalším cílem nových majitelů.

Slavia po 49 letech získala titulVideo: synotliga.cz

 
Článek

Byl 1. máj 1996 a vedoucí Slavia prohrála v Drnovicích 0:3. Fanoušci se začali děsit, že by se její náskok na druhou Olomouc mohl zmenšit a že o svou historickou šanci zase přijde.

Autobus se zkoušenými fotbalisty zastavil na pumpě u Velkého Meziříčí. Právě tam se sešívaní z rádia dozvěděli, že Sigma prohrála v Uherském Hradišti. Bylo rozhodnuto, Slavia získala první titul po dlouhých 49 letech. Nakupuje se šampaňské a propukají bouřlivé oslavy.

Slávisté tehdy došli až do semifinále Pohár UEFA, v němž dva týdny před završením mistrovské mise vypadli s Bordeaux.

„Když vidím radost fandů, tak v tuto chvíli je pro mě určitě víc titul. Vždyť jsme na něj čekali 49 let!" usmíval se trenér František Cipro po triumfálním návratu do Edenu.

Vždy uhlazený šéf klubu Vladimír Leška tentokrát dorazil do Vršovic zmáčený jak vodník. Hráči podlehli takové euforii, že ho hned na pumpě celého vymáchali v louži...

Reklama

Související témata: