Hlavní obsah

Sparta už zná termín dohrávky, na Julisku vyrazí těsně před bitvou s Plzní

Aktualizováno

Pekelný duben se Letenským zahustil o další zápas. Odložené utkání 19. kola fotbalové ligy mezi Duklou a Spartou se odehraje ve středu 20. dubna od 19:30. V původním termínu se na Julisce nehrálo kvůli sněžení. Sparta si tak dohrávku vloží mezi jiné malé derby na Bohemians a domácí šlágr s Plzní, jenž by měl být přímou bitvou o mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Julisku v únoru zapadal sníh, malé derby se odehraje až v dubnu.

Článek

Sparta postupuje na všech frontách, v Evropské lize došla již do čtvrtfinále, v domácím poháru do semifinále. Termín odloženého zápasu se tak hledal velmi těžko.

Duben bude pro sparťany každopádně pekelný. Jen se na termínovou listinu podívejme - v sobotu 2. dubna ligový duel na Slovácku, ve čtvrtek 7. dubna pak první partie čtvrtfinále Evropské ligy ve Villarrealu. Po návratu 10. dubna ligový zápas s Příbramí a hned 14. dubna zase odveta s Villarrealem.

Další víkend v neděli 17. dubna derby na Bohemians, pak ve středu 20. dubna tedy dohrávka s Duklou a po ní už bitva o všechno s Plzní. Zatím má datum sobota 23. dubna, termín však ještě bude upřesněn.

Ščasný počítá s rotací sestavy

V týdnu po derby v Ďolíčku má Evropská liga volno, takže Sparta může nastoupit na Dukle, i kdyby na evropské scéně postoupila do semifinále. To začne další týden 28. dubna.

Termín naopak ještě nemají zápasy Sparty s Jabloncem v semifinále domácího poháru.

Letenské po reprezentační přestávce každopádně čeká perná šichta. "Teď už bude náš program až do konce sezóny hrozně náročný. K tomu musím přihlédnout, stejně jako k zdravotnímu stavu hráčů. Nevylučuji, že hráči z užšího kádru budou v sestavě rotovat, protože s jednou jedenáctkou se to nedá zvládnout," avizuje trenér Zdeněk Ščasný v rozhovoru pro klubovou televizi.

Reklama

Související témata: