Hlavní obsah

Duel rivalů je bitvou zoufalých, dolů může stáhnout oba

Čtyřiačtyřicáté vzájemné utkání je nadějí už jen pro jednoho z nich, klidně však může do sestupového propadliště stáhnout oba dva. Fotbalisté olomoucké Sigmy hostí v Duelu rivalů ostravský Baník. Úvodní zápas 23. kola Synot ligy se hraje dnes večer od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Olomouc - OstravaVideo: Synot liga, Sport.cz

 
Článek

Prestižní bitva na moravsko-slezském poli. Oba rivaly dělí na mapě sto kilometrů - a oba jsou akutně ohroženi sestupem. Poslední Baník zatím získal za celou sezónu jen osm bodů a jeho osud byl zpečetěn již po podzimu. Předposlední Olomouc ztrácí šest bodů na čtrnáctou Jihlavu. A když ani tentokrát nevyhraje, nejspíš zahučí do druhé ligy spolu se svým soupeřem...

„Je potřeba k utkání přistoupit s vědomím, že to je naše poslední možnost vrátit se do boje o záchranu! Mít stoprocentní přístup, maximální koncentraci, maximální odpovědnost a jít si s maximálním drajvem pro tři body," apeluje na mužstvo olomoucký trenér Václav Jílek.

Baník se herně zvedá

„Baník je v situaci, kdy na ně je minimální tlak, hráči hrají o svou budoucnost. V jarních utkáních hráli aktivně a agresivně, je tam vidět rukopis trenéra Petržely. Myslím, že nás nečeká jednoduché utkání. Musíme konečně dát góly, zlepšit chování ve vlastní a soupeřově šestnáctce," líčí Jílek.

Jeho protějšek si přeje navázat na agresivní výkon, který Baník předvedl v Jablonci. „Mužstvo jde herně pořád nahoru, po této stránce jsem s progresem v přípravě spokojen. Když se vyvarujeme hloupých chyb, které poznamenaly utkání s Teplicemi, jsme schopni bodovat," ujišťuje Vlastimil Petržela.

V samostatné české lize má lepší vzájemnou bilanci Olomouc - 16 zápasů vyhrála, 12 prohrála, 15 jich skončilo nerozhodně.

Reklama

Související témata: